SV Vasse wint moeizaam duel van SC Overdinkel

Vasse heeft na een voetballoze periode van drie weken het veld weer mogen betreden. Op bezoek bij SC Overdinkel werd een moeizame 1-2 overwinning geboekt.

In een fysieke wedstrijd leek Overdinkel als eerste te gaan scoren, toen na zeven minuten voetballen de rechtsback een dwarrelende voorzet op de paal zag belanden. In de tegenstoot was Vasse wel direct trefzeker, nadat Stef Wiefferink met een prachtige steekpass Sam Haarhuis voor de keeper zette. De aanvaller bleek koel genoeg en schoof de 0-1 binnen. Overdinkel liet het er niet bij zitten en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Maar naast een schot van afstand werd Loet Hannink niet getest.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als dat van de eerste helft. Door de fysieke manier van spelen van beide teams lag het spel vaak stil. Dit kwam de kwaliteit van voetballen niet ten goede. Na zeventig minuten spelen leek Vasse de wedstrijd in het slot te gooien nadat een hoekschop van Rik Wiefferink onfortuinlijk in eigen doel werd gekopt. Toch maakte Overdinkel het nog spannend. Na tachtig minuten spelen werd een vrije trap knap binnen gekruld. Vasse liet Overdinkel niet meer gevaarlijk worden. Na 93 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het einde en kon Vasse drie punten bijschrijven.

Als het allemaal door kan gaan staat komende zondag de gemeentelijke kraker tegen Fleringen geprogrammeerd. Op het eigen sportpark ’t Lankamp moet dan worden getracht de ongeslagen status vast te houden. Bij winst kan er zelfs een concurrent worden afgeschud in de strijd om de bovenste plekken op de ranglijst. De gasten varen de laatste jaren een stabiele koers in de 4e Klasse met hoofdtrainer Hielke Aan de Stegge, wiens contract onlangs nog werd verlengd. Bij de aftrap, die rond de klok van twee zal worden gedaan onder toeziend oog van arbiter Heine Drenth, is deze keer geen pupil van de week aanwezig omdat er iemand zo nodig op 5 december zijn verjaardag moest vieren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer