SVZW morst opnieuw punten

Een aloude bekende gistermiddag te gast op sportpark Het Lageveld in Wierden, toen de bus van CSV Apeldoorn arriveerde. De ploeg die het tot nu toe zo goed deed en daarom bovenaan stond in de eerste klasse D.

Door Gerhard Nijmeijer

Foto’s: Henk Steen

Dat het geen makkie zou worden stond dus vast en lag de focus op inzet, strak verdedigen en de kansen pakken zodra die zouden komen.

Het benutten van kansen

Al in de derde minuut gaf CSV de eerste waarschuwing via de counter, Laurence van den Enk strandde op doelman Julian Bakker, terwijl Fedde Dibbink even later over kopte. In de zevende minuut kwam de thuisploeg opzetten. De voorzet van Yessin Maskoul werd net gemist door Frank Smit. Vervolgens gebeurde waarvoor zo werd gevreesd. CSV zette na een kwartier spelen een aanval op die door de volledig vrijstaande Patrick Maneschijn onhoudbaar werd binnen geschoten: 0-1. Meteen na dit doelpunt moest oude bekende Nigel Michels geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Nathan Greven. Onmiddellijk daarna kreeg SVZW twee keer de kans om te scoren, maar deed dat niet. Ook niet in de twintigste minuut, toen Frank Smit in kansrijke positie nipt naast het Apeldoornse doel mikte. Diezelfde Smit kon iets later net niet binnen koppen. Het benutten van kansen bleek weer eens een probleem te zijn voor de Wierdenaren.

Noodlot

Zoals zo vaak sloeg het noodlot toe na een klein half uur spelen. Aron Pouls toucheerde geheel onschuldig de bal met de arm, werd daarvoor zwaar gestraft en benutte CSV het cadeautje door de succesvolle penalty van Lars Huber: 0-2. De thuisploeg moest nu wel naar voren. Frank Smit schoot recht in de handen van CSV doelman Dean Bredewolt en na zevenendertig minuten voltrok wederom Lars Huber het vonnis door de 0-3 aan te tekenen, na geklungel achterin bij de gastheren. Wat een domper en frustraties voor de ploeg uit Wierden, na drie tegendoelpunten in nog geen veertig minuten spelen. In de veertigste minuut lukte het Yessin Maskoul om toch nog tegen te scoren, door onhoudbaar de 1-3 binnen te knallen op een voorzet van Jesper Middelkamp. Vlak voor rust moest de thuisploeg nog bijna de 1-4 incasseren. Maar Aron Pouls wist dat te voorkomen. Ruststand: 1-3.

Billen knijpen

SVZW coach Yoram Hendriks had in de theepauze Lars Scholten vervangen door Maarten Jansen, bij de tegenstander was Cedric Bultman gekomen voor Hidde Eshuis. Vrijwel meteen na de hervatting kwam CSV alsnog bijna op die 1-4, doelman Julian Bakker wist dat te voorkomen, terwijl Yessin Maskoul uit de tegenaanval de geboden kans op de 2-3 niet benutte. Enkele minuten na rust behoedde Julian Bakker zijn ploeg nogmaals voor een nog grotere achterstand ten koste van een corner en kreeg Levi Tuasela geel voor de overtreding op Jesper Middelkamp binnen de beruchte lijnen. Aanvoerder Robin de Jong schoot de penalty zeker en vast binnen, dus plots zomaar 2-3! Een veel fanatieker SVZW ging nu op jacht naar de gelijkmaker en had snel alle pech dat het verre schot van Bas ter Hogt op de paal uiteen spatte. Billen knijpen toen Maarten Smit uitgleed en alweer blonk Julian Bakker uit door de 2-4 te verijdelen.

Domper

SVZW drong aan op zoek naar die zo vurig gewenste gelijkmaker, CSV kreeg daardoor meer ruimte en werd Julian Bakker net niet verrast door een van richting veranderd schot. Hij stompte de bal tot corner. Tweede wissel bij CSV: Trainer Jan Kromkamp bracht Job Pothof voor Fedde Timmer, terwijl SVZW bleef proberen om die gelijkmaker te forceren. Dat lukte zowaar, toen Bas ter Hogt de 3-3 scoorde na goed terugleggen van Maarten Jansen. Dolle vreugde natuurlijk, loon naar werken en verdiend. Na de gelijkmaker haalde Yoram Hendriks verdediger Aron Pouls eraf, hij werd vervangen door Stan Nijhuis en na tachtig minuten zagen de Apeldoorners toch nog kans om de 3-4 aan te tekenen. Laurence van den Enk was de maker ervan en nu dus dolle vreugde aan die kant. SVZW gaf niet op ondanks deze domper, slalomde Yessin Maskoul richting het Apeldoornse doel, hield er een corner aan over, maar CSV behield de leiding.

In de bus naar Apeldoorn

Vlak voor tijd ruimde Maarten Smit het veld voor Alain Goury en kroop de thuisploeg even later door het oog van de naald toen CSV naast mikte. Invaller Alain Goury kreeg in die slotfase de bal mooi mee in de loop, zijn schot belandde in het zijnet en kreeg invaller Job Pothof van CSV nog geel. De ervaren ploeg uit Apeldoorn gaf de voorsprong niet meer uit handen, zoveel was wel duidelijk en hoewel een gelijkspel op basis van de tweede helft rechtvaardiger zou zijn geweest, verdwenen de drie punten in de bus naar Apeldoorn. Eindstand: 3-4.

Volgende week zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor de Zwaluwen, die de Merino’s ontvangen.

SVZW-CSV Apeldoorn: 3-4 (1-3)

Opstelling SVZW: Bakker, Geelen, De Jong, Pouls (74′ Nijhuis), M. Smit (86′ Goury), Ter Hogt, Maat, Scholten (46′ Jansen), Maskoul, F. Smit, Middelkamp.

Doelpuntenmakers SVZW

40′ 1-3 (Maskoul)

51′ 2-3 (De Jong, pen.)

70′ 3-3 (Ter Hogt)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer