Terugblik FC Twente/Heracles Academie: Oefenwedstrijd Onder 18, Onder 13 en Onder 14 winnen, Onder 12 in actie in Twin Games

Net als Onder 21 zou Onder 18 van de FC Twente/Heracles Academie afgelopen zaterdag in actie komen tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Het duel op het Trainingscentrum in Hengelo werd echter afgelast door besmettingen bij de tegenstander. In de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven werd een tegenstander gevonden om tegen te oefenen.

Bron: FC Twente/Heracles Academie

Foto’s: FC Twente/Heracles Academie/Justin Sangers

Bij de FC Twente/Heracles Academie reisde Onder 21 af naar Breda, oefende Onder 18 in Eindhoven, was Onder 16 vrij, kwam Onder 15 in actie bij sc Heerenveen en speelden Onder 14, Onder 13 en Onder 12 thuis op het Trainingscentrum in Hengelo.

Foto: Justin Sangers

Beste wedstrijd aan de bal

Onder 18 kwam zaterdag met overwegend tweedejaars spelers in actie. “Ik vond de wedstrijd tegen FC Eindhoven met afstand onze beste wedstrijd aan de bal”, vertelt Jord Roos. “Onze principes aan de bal kwamen goed terug in ons spel. We hebben dat op zijn meest geconcentreerd uitgevoerd.” Er zou met 1-3 worden gewonnen, door doelpunten van Sander Sybrandy, George Younan en Boris Davina.

Spelers onder 17 jaar oud

Het laatste half uur speelde Onder 18 met overwegend eerstejaars spelers. Dit betreft de spelers onder 17 jaar, die op dinsdag 16 november al in actie kwamen tegen Wooter Academy. Het oefenduel op het Trainingscentrum in Hengelo werd toen met 5-1 gewonnen. Gijs van Limbeek. Boris Davina (2), George Younan en Jort Ribbers waren trefzeker voor de FC Twente/Heracles Academie. “De spelers onder 17 jaar oud komen minder aan wedstrijdminuten toe”, zegt Jord Roos. “Dit zijn de momenten waarop ze vast kunnen spelen.”

Foto: FC Twente/Heracles Academie

Overwinningen

Onder 14-N.E.C. eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg van trainer/coach Sjoerd Overgoor. De doelpunten werden voor rekening genomen door Tarik Hamamioglu en Ferry Oude Lashof. Onder 13 won thuis met 1-0 van PEC Zwolle, waarbij Marijn Schutte de enige treffer maakte.
Foto: Justin Sangers
Hoog niveau aan de bal

Onder 12 kwam in de Twin Games in actie tegen SC Cambuur Leeuwarden. Trainer/coach Thomas Tijhuis zag een leuke wedstrijd tussen beide ploegen. “We haalden een hoog niveau aan de bal”, vertelt Tijhuis. “We hadden veel balbezit en wisten de bal ook lang in de ploeg te houden. De jongens waren geduldig in het zoeken naar de ruimtes om richting het doel te komen. We creëerden veel kansen, maar kunnen deze op basis van de keuzes die we maken nog beter benutten.”

De oefenmeester vooral een interessante mooie wedstrijd, met goede aanvallen en mooie doelpunten. In verband met spelers die zich zaterdag in quarantaine bevonden, werd er met maar één wissel per team aangetreden. “Het knappe is dan ook dat we, ondanks een krappe selectie, tachtig minuten een hoog niveau aan de bal haalden.”

Foto: Justin Sangers
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer