Terugblik FC Twente/Heracles Academie: Onder 15 verliest ondanks goede eindfase bij De Graafschap

Onder 15 speelde zaterdag een competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Het duel op Sportpark De Bezelhorst ging met 2-1 verloren.

Wouter Stronks zag een eerste helft waarin de thuisploeg een licht overwicht had. “Het was een wedstrijd in omschakelen”, vertelt de trainer/coach van Onder 15. “Dat deed De Graafschap sneller en beter.”

Overtal

De Graafschap probeerde de FC Twente/Heracles Academie in de eerste helft hoog onder druk te zetten. “Daar speelden we ons regelmatig goed onderuit”, vertelt Wouter Stronks. “Dat hadden we vaker moeten doen.” Toch werden er de eerste helft weinig kansen gecreëerd. De enige grote mogelijkheid voor Onder 15 was voor Benjamin Nagel, die zijn inzet op een voorzet van Leart Bekolli zag worden gekeerd door de doelman. “We wisten het overtal niet goed te vinden”, zegt Stronks. “Wat we goed deden, was dat we weinig weggaven.” Ook de gastheren zouden voor de pauze maar één grote kans krijgen.

Veerkracht

De Graafschap zou het Onder 15 ook na rust lastig maken. Wouter Stronks: “Ze speelden in een hoge intensiteit, waarin ze ons hoog onder druk zetten.” De thuisploeg scoorde de openingstreffer uit een corner. Na enkele omzettingen kreeg de FC Twente/Heracles Academie meer spelers vrij tussen de linies. “Van daaruit wisten we gemakkelijker het overtal te vinden en kwamen we beter in ons spel.” Met veerkracht werd de gelijkmaker op het scorebord gezet. Nigel Groenewald tekende op aangeven van Jip Meilink voor de 1-1. Er zouden zich daarna nog twee goede mogelijkheden voordoen om op voorsprong te komen.

Compliment

Maar ondanks goed spel in de laatste fase van de wedstrijd viel het kwartje de andere kant op. De thuisploeg maakte de 2-1 en hield daarmee de punten in huis. “Op basis van de eindfase was een gelijkspel terecht geweest”, besluit Wouter Stronks. “Maar als er dan een ploeg moest winnen, was De Graafschap over de gehele wedstrijd de terechte winnaar. Het spel dat we vanaf minuut 65 lieten zien, hadden we in de eerste helft ook op de mat moeten leggen.” De oefenmeester is positief over het feit dat Onder 15 weer op gelijke hoogte wist te komen. “We vechten ons toch weer terug in de wedstrijd. Dat is een compliment waard.”

Foto’s: Ron de Vette

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer