TVC-STEVO is voor Daan Geerts zijn zesde derby: ‘Zondag moet het gebeuren’

Zondag is het weer zover. Super Sunday. Met TVC-STEVO staat er voor het Twentse amateurvoetbal een gigant van een derby op het programma. 

Foto omslag: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

In Tubbergen en Geesteren is Super Sunday bij eenieder rood omcirkeld in de agenda. De burenruzie tussen TVC en STEVO, misschien wel een van de mooiste derby’s die ons voetballandschap kent. Vorig seizoen was er al publiek toegestaan. Maar verdeeld over stippen om de anderhalve meter afstand te waarborgen. Met 1.500 verwachte toeschouwers die mogen gaan en staan waar ze willen, lijkt de komende editie weer als vanouds te worden.

Foto: Paul Snijders

Dipje

Voor TVC ’28 komt de clash met STEVO misschien op een uitermate geschikt moment, misschien ook niet. De ploeg uit Tubbergen begon sterk aan het seizoen in de 1e Klasse E, met een 3-0 overwinning op Heino, een 3-5 zege op BVC ’12 en een punt (1-1) in de topper tegen Rohda Raalte. Maar met een zeperd (3-0) tegen RKHVV en opnieuw een punt (1-1) tegen Voorwaarts Twello liep die goede start enkele deukjes op. “Dan mogen we inderdaad wel spreken van een dipje”, vertelt Daan Geerts. De jonge middenvelder legt uit dat de ploeg het tegen RKHVV ‘niet onder controle’ kreeg. “Het stond gewoon niet. Het lukte niet er druk op te krijgen. We kregen geen grip op het middenveld en verdedigend kwamen we er niet aan toe.”

Strijd

Ook tegen Voorwaarts Twello liep het nog niet zoals de ploeg uit Tubbergen wel zou willen en kunnen. Toch wist de formatie van trainer/coach Michiel Mensink een punt uit het vuur te slepen. “We kwamen er met veel strijd doorheen”, zegt Daan Geerts. Een formule die de stijgende lijn weer deed inzetten. Want na het gelijkspel tegen Twello mochten er met een 0-1 overwinning op FC Winterswijk weer eens drie punten worden bijgeschreven. “In die wedstrijd ging het weer de goede kant op. We hebben de overwinning met zijn allen over de streep getrokken. Inmiddels bezet TVC ’28 een zesde plaats op de ranglijst, maar heeft het met elf punten hetzelfde totaal als Rohda Raalte, Voorwaarts Twello en RKHVV.

Kwaliteit

De Tubbergenaren speelden tegen FC Winterswijk allesbehalve goed. “Voetballend was het niet super”, vertelt Geerts. “Maar we hebben de overwinning binnen kunnen halen omdat we als een team speelden. We gaven allemaal honderd procent. Het is goed te zien dat wij ook met slecht voetbal een wedstrijd over de streep kunnen trekken.” De middenvelder en zijn ploeg kunnen hier kracht uit putten, ook in aanloop naar de derby. Maar Daan Geerts wil ook van de kwaliteiten van TVC uit blijven gaan. “We hebben individueel meer kwaliteit in huis dan STEVO. Uitgaande van onze kwaliteiten verwacht ik dat we zondag ons eigen spelletje kunnen spelen.”

Foto: Fotografie Visschedijk

Zesde derby

Daan Geerts mag aan de kant van TVC ’28 dan een van de jongelingen zijn, toch wordt dit met de hoofdmacht alweer zijn zesde derby tegen STEVO. Als jongen uit het dorp voelt ook Geerts dat de derby leeft in Tubbergen en omstreken. “Zondag moet het gebeuren, horen we van iedereen. Ook van oudere mensen die ik niet ken en in het dorp tegenkom. Iedereen weet dat zondag de derby is.” Ook binnen de selectie worden de wedstrijden tegen de buurman uit Geesteren als speciaal ervaren. “De derby leeft, ook in het team. Dat begint al vroeg in het seizoen. Maar de wedstrijd komt ook op een mooi moment. De eerste vijf wedstrijden hebben we al tegen enkele van de bovenste ploegen gespeeld. Nu willen we er overheen knallen.”

Top vijf

Want met twee overwinningen, twee gelijke spelen en maar één verlies mag er in Tubbergen ook absoluut niet van een slechte competitiestart worden gesproken. Waar TVC ’28 over een geruime tijd zal staan, vindt Daan Geerts nog moeilijk te zeggen. “Ook tegen Winterswijk en Twello hebben we het moeilijker gehad dan we op voorhand dachten. Maar spelen we zoals tegen Heino en Raalte? Dan is in de top vijf eindigen zeker mogelijk.” De week na de derby komt TVC weer in actie in het bekertoernooi, tegen Reutum. De weken daarop staan de competitiewedstrijden tegen respectievelijk hekkensluiter Tubantia en nummer negen Dalfsen op het programma.

Overklast

Twee grote clubs in één gemeente die samen in de 1e Klasse spelen, je ziet het niet vaak. De laatste wedstrijd voor de pandemie stonden de buren nog tegenover elkaar. TVC speelde volgens trainer/coach Michiel Mensink ‘misschien wel de beste wedstrijd in jaren’. “We hebben STEVO toen overklast”, zegt Geerts. “Ik verwacht dat de komende editie veel emotie met zich mee zal brengen, omdat het de eerste editie sinds lange tijd is. Maar ik hoop vooral dat het een mooie, spannende wedstrijd wordt.”

Op Sportpark De Grote Moat in Tubbergen wordt er zondag om 14.00 uur afgterapt. Om 11.00 uur komen de tweede elftallen van beide clubs tegen elkaar in actie in een ‘mini-derby’.

Foto: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer