TVC’28 wint lastige uitwedstrijd tegen HVV Tubantia

Vanmiddag stond voor TVC’28 de lastige uitwedstrijd tegen Tubantia op het programma. Als je naar de ranglijst zou kijken, waar TVC  inmiddels al veertien punten had verzameld en Tubantia nog maar drie, dan zou je dat niet denken.

Echter, TVC heeft het uit bij Tubantia al jaren lastig en de laatste onderlinge wedstrijd in Hengelo werd in het vorig seizoen met 1-0 gewonnen door de thuisploeg. Daarnaast ontbraken Niek Staarink en Okke Schepers vanwege blessures en speelde Thijs Koopman niet vanwege een schorsing opgelopen na de 2 gele kaarten in de derby tegen STEVO.

In de opstelling ten opzichte van die tegen de ploeg uit Geesteren had trainer Michiel Mensink dan ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. Mick Schlepper speelde centraal achterin op de positie van Thijs Koopman. Wessel Hofste kwam daardoor weer op het middenveld te spelen. Met name Mick Schlepper ving het gemis van Thijs Koopman prima op en speelde een goede wedstrijd.

Betere van het spel

TVC kwam prima uit de startblokken en scoorde al na twee minuten de 0-1. Mart Groothuis haalde via een goede actie de achterlijn aan de linkerkant en legde de bal vervolgens goed klaar voor Wessel Hofste. Na tien minuten deed Tubantia iets terug via een afstandsschot in de bovenhoek. Ruud Hesselink bokste de bal prima uit zijn doel en wist hiermee de gelijkmaker te voorkomen. In de 25e minuut kwam Tubantia wederom in de buurt van Hesselink. TVC liet teveel ruimte en Tubantia scoorde de gelijkmaker via een puntertje. Dit was een tegenvaller, aangezien TVC na een minuut of 20 het betere van het spel had. Ook na de gelijkmaker bleef TVC het doel van de tegenstander zoeken. In de 41e minuut haalde Mart Groothuis wederom de achterlijn en bracht de bal voor de voeten van Stef Roelofs die de 1-2 aantekende. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. Lichtzinnig balverlies op het middenveld leverde de gelijkmaker op voor Tubantia. 2-2 was ook gelijk de ruststand.

Prima middag

TVC moest een tandje bijzetten volgens de spelers in de kleedkamer, om deze wedstrijd te kunnen winnen. Na de rust werd de daad bij het woord gevoegd en werd er in de 46e minuut gescoord door Mart Groothuis. Vlak daarna zette Stef Roelofs de stand op 2-4. Daarop was het echte verzet van Tubantia gebroken. TVC liep uit naar 2-7 door doelpunten van Mart Groothuis, Maarten Booijink en Wessel Hoste. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Tubantia nog de 3-7 via een verkregen strafschop. Dit was tevens de eindstand in Hengelo. Al met al een prima middag voor de ploeg van Michiel Mensink. Temeer daar vanwege het gelijkspel van Bemmel, TVC de koppositie pakt in de 1e klasse E. Deze positie deelt ze overigens wel met RKHVV, Rhoda Raalte en Voorwaarts Twello.

Volgende week speelt TVC ’28 thuis tegen Dalfsen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer