VV Manderveen zet ongeslagen reeks voort in Haaksbergen

VV Manderveen heeft zondagmiddag de volle buit gepakt bij VV Haaksbergen. Op een regenachtig en bovenal sfeerloos Sportpark Scholtenhagen waren de bezoekers met 0-3 veel te sterk.

Met de teruggekeerde Kas Rikmanspoel en Jorn Heidkamp in de basis zocht Manderveen direct de aanval. Een aantal kleine kansjes in de eerste tien minuten resulteerde niet in doelpunten.

Tegen de touwen

Een schot van buiten het strafschopgebied van Jorn Heidkamp deed dit wel. De linkspoot kwam vanaf rechts naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. Manderveen bleef het overwicht houden. Behoudens een aantal kleine mogelijkheden gebeurde er niet veel, tot Thomas Steggink oog in oog met doelman Bjorn Koens van Haaksbergen kwam te staan. Hij faalde echter jammerlijk. Kort voor rust werd de marge wel verdubbeld. Gijs Wesselink joeg een voorzet van Kevin Huzink tegen de touwen.

Opnieuw het net

Na de rust kwam Manderveen goed uit de kleedkamer. Thomas Steggink raakte de paal. Kevin Huzink zag zijn inzet fantastisch gepareerd worden, waarna het spelbeeld veranderde. Haaksbergen had het overwicht rond een uur spelen en kwam tot een aantal kleine kansen. Het was toch Manderveen dat het net opnieuw wist te vinden. Thomas Steggink kreeg de bal, zag de keeper te ver voor zijn doel staan en lepelde precies op maat de bal in het doel. In het laatste kwart van de wedstrijd lag het tempo lager, waren er weinig grote doelkansen te noteren en viel er een speler van Haaksbergen uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

Het laatste fluitsignaal volgde na exact 90 minuten spelen, waarmee Manderveen haar ongeslagen status behoudt en, met nog één wedstrijd voor de boeg in 2021, als koploper aan het kerstmaal zal zitten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer