Zaalvoetballers Excelsior’31 pakken volle buit tegen OACN-Boys

Vrijdagavond boekten de zaalvoetballers van Excelsior’31 een welkome overwinning op OACN-Boys. De Rijssenaren wonnen, in een verder gelijkopgaand duel, met 3-2 en stijgen hierdoor naar een gedeelde zesde plaats op de ranglijst.

Onder aanvoering van Remco van Leeuwen werden binnen het veld de lijnen uitgezet, maar het was de avond van Cor Pongers. De grote spits uit Rijssen was verantwoordelijk voor alle drie de doelpunten. Voor rust was hij het eindstation na een mooi opgezette aanval. Dit gebeurde wel nadat de uitploeg op voorsprong was gekomen. De teams gingen bij een 1-1 stand rusten. Excelsior’31 moest dit doen zonder Henk Lankamp, die vroeg in de eerste helft tegen een gebroken teen aan liep.

Na de thee drong Excelsior’31 aan en kreeg het kansen op een voorsprong. Maar ook de bezoekers uit Spijkenisse waren in de counter een aantal keren gevaarlijk en raakten zelfs tweemaal het aluminium. Excelsior’31 kwam een paar keer met de schrik vrij, maar via Cor Pongers kwam het tien minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong. Het leek de wedstrijd verder naar haar hand te zetten, maar een aanval dwars door de defensie van de Rijssenaren betekende een 2-2 tussenstand. De wedstrijd kon in de slotfase alle kanten op, met ditmaal Excelsior’31 aan de goede kant van de score. Vanuit een standaardsituatie was het wederom Cor Pongers die verwoest uithaalde en Excelsior’31 een 3-2 overwinning bezorgde.

Aankomende vrijdag staat voor Excelsior’31 de achtste finale van de landelijke beker op het programma. Het speelt dan een thuisduel tegen eredivisionist Tigers Roermond. De wedstrijd begint om 21.15 uur, maar in bverband met de maatregelen zonder publiek.

Excelsior’31-OACN-Boys: 3-2 (1-1)

Scoreverloop

4′ 0-1 (Kaddouri 12)

12′ 1-1 (Pongers)

29′ 2-1 (Pongers)

32′ 2-2 (Tarifit)

37′ 3-2 (Pongers)

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Beltman (k), Ter Stal (k), Van Leeuwen, Borghuis, Lankamp, Aydin, Pongers, Voortman, Averesch, Kreijkes.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer