Het Ravijn

Zowel de waterpolodames- als heren van Het Ravijn winnen hun wedstrijden

Zowel de waterpolodames als ook de heren van Z&PC Het Ravijn hebben zaterdagavond hun wedstrijd weten te winnen. De waterpolodames deden dat in Utrecht door in zwembad De Krommerijn de dames van UZSC met 8-10 te verslaan. De waterpoloheren hadden in het eigen Ravijnbad geen kind aan de heren van Waterpolo Den Haag. Het werd 14-6 voor de Nijverdallers. Zondag 28 november zouden de heren nogmaals in actie komen door de naar voren gehaalde wedstrijd tegen ZV De Ham uit Krommenie te spelen, maar deze werd zondagmorgen door de zwembond KNZB geannuleerd vanwege gezondheidsproblemen bij De Ham. Deze wedstrijd zal op een later tijdstip nog worden ingehaald.

Foto: Wim Beunk

Dames 1:

Laura Boerdam: “We zijn de wedstrijd sterk begonnen en hielden ons aan de gemaakte afspraken. Doordat we als team verdedigden kon UZSC moeilijk door onze defensie komen. Vanuit hier speelden we een gevarieerde, maar actieve aanval. We hebben als team deze wedstrijd gewonnen”.

Aandachtspunt in deze wedstrijd: Aanvoerster Lotte Beunk liep tijdens de wedstrijd door een actie een gebroken vinger op. In het ziekenhuis bleek het een lelijke breuk te zijn. Hier zal ze de komende week aan geopereerd worden. Hoe lang het herstel gaat duren is nog niet bekend.

Heren 1:

Analyse trainer-coach Zeno Reuten: ” We speelden een matige wedstrijd. We hadden teveel ontzag voor de tegenstander, wat niet nodig was. Na een donderspeech van Reuten ging het team beter spelen. Reuten: ” Onze derde periode was goed, maar daarvoor moest ik eerst wel kwaad worden”. We moeten met elkaar uitstralen om voor de titel te willen gaan. De eerste 4 tegendoelpunten waren niet nodig geweest als je scherp speelt”.

Er waren nog enkele aandachtspunten in deze gewonnen wedstrijd:

1: Lars Gottemaker heeft een vrije weekend gekregen. Hij is deze week vader geworden van een dochter.
2: De keepers Job van As en Brent Hofmeijer lagen beiden 2 periodes in het doel.
3: Hugo Wouters en Cas Legtenberg debuteerden in het eerste herenteam.

Wedstrijden aankomend weekend:

De waterpolodames van Het Ravijn spelen dit weekend een dubbele competitieronde. Zaterdagmiddag 4 december speelt de ploeg van Wicher Diallo een uitwedstrijd tegen het damesteam van ZV De Zaan. Tijdstip 17:15 uur. Zondag 5 december om 14:00 uur spelen ze een thuiswedstrijd tegen de waterpolosters van PSV 1 uit Eindhoven. De waterpolo heren spelen zaterdag 4 december om 19:30 uur in zwembad t Timpke in Borculo de streekderby tegen Schuurman BZC. Helaas wordt deze wedstrijd ook zonder publiek gespeeld, maar is deze waarschijnlijk wel te volgen via livestream.

Statistieken:

Dames:
UZSC -Het Ravijn: 8-10.
Periodestanden: 2-2, 3-4, 6-7, 8-10
Doelpunten: Lieke Schokker 3x Nina Scholten 2x, Magreet ter Schure 2x, Laura Boerdam 1x Lotte Beunk en 1x Pien Gorter 1x.

Heren:
Het Ravijn-Waterpolo Den Haag: 14-6
Periodestanden: 2-2, 5-4(3-2), 11-5(6-1), 14-6(3-1).
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 4x, Emiel Wouters 3x, Jorrit Aanstoot 2x, Yoran Loos 2x, Stan Hageman 2x Thijmen Karel 1x.
Doelpunten Waterpolo Den Haag: Coen Berendse 2x Twan de Kadt 2x, Jeroen Willemsen 1x, Daan Heiden 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer