apollo 8 heren 1

Apollo 8 Heren 1 beloont zichzelf

In het laatste speelweekend van 2021 maakten heren 1 van Apollo 8 optimaal gebruik van de hun gegunde speeltijd. In de thuiswedstrijd tegen CSV Zwolle speelden ze maar liefst 2 uur en 5 volledige sets. De mannen uit Borne zette uiteindelijk de kroon op hun werk, namelijk winst met 3-2.

Foto: Apollo 8

De start was echter anders. CSV pakte het initiatief en binnen een mum van tijd stonden de mannen van Apollo 8 met 5-1 achter. Desorganisatie en een opslagfout lieten coach Henk Goor ontploffen; dus time-out. Deze had blijkbaar zijn uitwerking. Geleidelijk kwamen de Bornse mannen terug in de wedstrijd. Via 9-13en 11-14 kwamen ze bij 20-19 voor het eerst op voorsprong. Er ontspon zich een dynamisch gevoegd, waarbij ook vocaal flink onder het net door werd getetterd. De arbitrage stond erbij en keek ernaar. Over en weer waren er setpoints. Na de stand 29-29 serveerde Saul Geverink de set uit; 31-29.

Apollo 8 startte de 2eset goed en liepen uit naar een 8-6 voorsprong. Twee foutserves en een dikke serie later stonden de mannen van Henk Goor met 11-18 achter. Deze slag kwamen ze niet meer te boven en CSV pakte de 2e set met 25-19.

In de start golfde het spel heen en weer. Apollo 8 kwam op voorsprong, 9-6 en liep vervolgens tegen een achterstand aan op 11-13. Daarna kwam de mannen uit Borne weer op voorsprong, 19-18 om vervolgens na 4 punten in één rotatie dus ook de 3eset te verliezen met 23-25.

In de 4eset nam de ploeg van Henk Goor het initiatief. Invaller Mats Klein Teeselink deed zijn werk op mid en aan de buitenkant was dia Stef Vugteveen een plaag voor de verdediging van de ploeg uit Zwolle. Na de stand van 7-7 pakte Apollo 8 het initiatief en liep uit naar een 18- 13 voorsprong. Weliswaar kwamen de Zwollenaren nog terug tot 19-19. Tegen het serve geweld van Stef Vugteveen hadden ze echter geen antwoord en dus ging de set met 25-19 naar Borne.

Optimale tijdsinvulling dus, deze laatste wedstrijd van 2021 zou beslist worden in een 5- setter. De druk stond er direct op. CSV liep uit naar 7-2 voorsprong. Spelverdeler Youri Bals bleef rustig en bediende zijn buitenspelers op alle posities. Tom Schepers en Saul Geverink bleven scoren. Inmiddels was het 2e damesteam klaar met hun eigen wedstrijd en schreeuwden de mannen naar voren. Opnieuw gelijke stand, 10-10. Toen was het verzet gebroken en beloonden de mannen van Apollo 8 heren 1 zichzelf en pakten de set met 15-11 en dus de wedstrijd met 3-2.

Mede dankzij een perfect staaltje verenigingsondersteuning vanuit het 2e damesteam in de laatste set kon de ploeg van aanvoerder Coen Verschuur vooruitkijken naar het volgend jaar. Hopelijk kunnen de heren na de jaarwisseling weer aan de bak. Het wedstrijdschema zal op de kop gaan. We gaan het allemaal meemaken, maar deze mentale opkikker en onverwachte winst neemt niemand de mannen uit Borne meer af.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer