Heracles Almelo verliest van sc Heerenveen, reserves spelen gelijk tegen PEC Zwolle

Heracles Almelo verloor zaterdag met 0-1 van sc Heerenveen. De wisselspelers van de club uit Almelo kwamen vandaag in actie tegen PEC Zwolle. De oefenwedstrijd eindigde in 1-1. 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

Adrian Szöke nam vanmiddag de enige Almelose treffer voor zijn rekening. Zaterdag was Erve Asito al het decor voor de eredivisiewedstrijd tussen Heracles en sc Heerenveen. Door een doelpunt van Joey Veerman nam Heerenveen de drie punten mee naar Friesland.

Oog in oog

Nikolai Laursen zorgde in de zesde minuut voor het eerste Almelose gevaar. Zijn schot werd door doelman Xavier Mous over het doel getikt. De tweede mogelijkheid voor Heracles Almelo volgde twaalf minuten later. De kopbal van Sinan Bakis ging maar net over. Heracles wist in het restant van het eerste bedrijf geen kansen af te dwingen en ontsnapte na een half uur spelen aan een Friese tegengoal. Henk Veerman kwam oog in oog met Janis Blaswich maar schoot rakelings naast. De spits kreeg vlak voor rust nog een kans. Deze keer mikte hij de bal over de kruising.

Friese overwinning

De ploeg van trainer/coach Frank Wormuth kwam beter uit de kleedkamer. Marco Rente kwam in de 53e minuut een teenlengte tekort om een vrije trap binnen te werken. Vijf minuten later had Nikolai Laursen pech, toen zijn schot op de lat belandde. Een derde mogelijkheid volgde in de 64e minuut. Xavier Mous pareerde een schot van Noah Fadiga. In de 72e minuut was Heracles wederom dicht bij een treffer. De poging van Delano Burgzorg ging maar net naast. Het missen van de kansen kwam Heracles Almelo uiteindelijk duur te staan. Joey Veerman tekende in de 79e minuut uiteindelijk voor de Friese overwinning, met een geplaatst schot. Heracles Almelo probeerde het nog, maar creëerde geen kansen meer.

Heracles Almelo – SC Heerenveen: 0-1 (0-0)

Scoreverloop

79′ 0-1 (J. Veerman)

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaart: De la Torre, Knoester, Quagliata (Heracles Almelo) Van Beek (sc Heerenveen)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata (84′ Roosken), Laursen (84′ Sierra), Schoofs, De la Torre, Burgzorg (90′ Amissi), Bakis, Sierhuis (75′ Szöke).

Opstelling sc Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib, Madsen, Halilovic (78′ De Jong), J. Veerman, Stevanovic (68′ Al Hajj), H. Veerman, Musaba (78′ Nygren).

Reserves spelen gelijk

Heracles Almelo 2 heeft vanmiddag een oefenduel tegen PEC Zwolle gespeeld. Op Erve Asito werd het 1-1. Adrian Szöke maakte het Almelose doelpunt na negentien minuten spelen.

Heracles Almelo 2 PEC Zwolle 2: 1-1 (1-1)

19′ 1-0 (Szöke)

40′ 1-1 (Lasgir)

Opstelling Heracles Almelo 2: Damen (46′ Bucker), Bakboord (72′ Olde Keizer), Sonnenberg, Les, Polley, Kiomourtzoglou, Sierra, Szöke (62′ Bostdorp), Lunding (46′ Wehmeyer), Amissi, Basaçikoglu.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer