Het Ravijn - Henk Beunk

Een goed waterpolo weekend voor Het Ravijn, ondanks een nipte nederlaag in Zaandam bij de waterpolodames

Het was het sinterklaasweekend een goed waterpolo weekend voor de eerste teams van Het Ravijn, ondanks dat de vrouwenploeg van Wicher Diallo zaterdag in Zaandam wederom weer een nederlaag, al was het met 9-8, een nipte, kreeg te verwerken in Zaandam bij ZV De Zaan. Dat werd zondag in het eigen Ravijnbad, waar de tweede competitiewedstrijd van het weekend werd gespeeld, tegen het nog puntloze PSV Eindhoven met een 13-10 overwinning, weer goed gemaakt.

De waterpoloheren van trainer-coach Zeno Reuten, waren zaterdagavond in Borculo in de streekderby tegen Schuurman BZC met 11-24 overtuigend te sterk voor de ploeg van Borculo coach Jeroen Kuilman. Een mooi waterpolo-sinterklaasweekend waarin “de waterpoloschoen” mooi werd gevuld met twee puike overwinningen voor Het Ravijn.

Dames 1

De waterpolodames van Het Ravijn hadden behalve de winst van zondag, zaterdagavond in Zaandam tegen ZV De Zaan, zeker ook een overwinning verdiend. Woordvoerster- en dames 1 speelster Laura Boerdam daarover: “De wedstrijd was erg spannend, maar het verlies komt hard aan omdat we de gehele wedstrijd het gevoel hadden dat we meer konden. Dit kwam er alleen niet uit. Tevens zijn we als team erg trots dat we tijdens de wedstrijd een goede communicatie hadden en in de aanval actief speelden ondanks het gemis van onze vaste midvoor en aanvoerster Lotte Beunk”. Zij hield een gebroken ringvinger over aan de wedstrijd van zaterdag 27 november, waar ze dinsdag 7 december aan is geopereerd.

Dames 1 werd zondag 5 december tegen PSV eindelijk beloond voor het harde werken in de wedstrijden. Laura Boerdam: “We zijn blij dat we als team vandaag de punten in Nijverdal hebben gehouden. Verdedigend zat het erg goed dicht, alleen verslapte dit wel in de laatste periode. Aanvallend hebben we veel verschillende acties gespeeld, alleen beloonde we ons zelf niet met een doelpunt”. Een mooi feit was dat Iris Vreeling haar debuut in Dames 1 maakte.

Heren 1

Heren 1 was zaterdagavond heer en meester in de streekderby tegen Schuurman BZC. Aanvoerder en kersverse vader Lars Gottemaker daarover: “Aanvallend een erg goede wedstrijd met mooie combinaties. Op snelheid, conditie en in de omschakeling waren we beter waardoor we in de derde periode een gat sloegen en de wedstrijd uit konden spelen”.

Wedstrijden aanstaand weekend

Heren 1:

Heren 1 reist zaterdag 11 december naar Rotterdam, waar in sportcentrum de Wilgenring om 17:30 uur alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma staat tegen SVH Waterpolo. De competitie start voor de heren weer op zaterdag 15 januari met een uitwedstrijd tegen AZC Alphen aan den Rijn.

Dames 1:

Dames 1 speelt nog 2 wedstrijden voordat ook zij met winterstop kunnen. Zaterdag 11 december is dat een thuiswedstrijd tegen Polar Bears. Aanvang: 20:15 uur. Zaterdag 18 december reist de ploeg naar Eindhoven, waar om 16:25 uur in zwembad De Tongelreep PSV de tegenstander is. Na deze wedstrijd begint ook voor hen de winterstop.

Statistieken

Heren 1:

Zaterdag 4 december

Zwembad ’t Timpke
Schuurman BZC -Het Ravijn: 11-24.
Periodestanden: 2-4, 6-9 (4-5), 9-17 (3-8) en 11-24 (2-7).
Doelpunten Schuurman BZC: Frank Groot Kormelinck 3x, Filip Kljajevic 2x, Abel Lukacs 2x, Yaron Dijkhuis 1x, Sven Dijkhuis 1x, Adam Tamas 1x, Dynand Muller 1x.

Doelpunten Het Ravijn:
Emiel Wouters 7x, Bas ter Brake 5x, Jorn Muller 5x, Rob Gottemaker 3x, Stan Hageman 2x, Bas Jan Dijkink 1x, Yoran Loos 1x.

Dames:

Zaterdag 4 december

Zwembad De Slag Zaandam:

Dames 1:
ZV De Zaan -Het Ravijn:9-8.
Periodestanden: 3-2, 4-3(1-1), 6-5(2-2), 9-8 (3-3).
Doelpunten ZV De Zaan:Maxine Schaap 4x, Lieke Rogge 3x, Sigrid Vleeshakker 1x, Danique Sap 1x.

Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker 3x, Charlotte Coes- Mensink 2x, Pien Gorter 1x, Kari Ankone 1x en Dian Scholten 1x.

Statistieken

Zondag 5 december:

Zwembad Het Ravijn Nijverdal.

Dames 1:

Het Ravijn -PSV: 13-10

Periodestanden: 5-2, 10-5, (5-3) 12-7 (2-2) en 13-10(1-3).
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker 5x, Charlotte Coes-Mensink 3x, Margreet ter Schure, 2x, Dian Scholten 2x, en Iris Hegeman 1x.

Doelpunten PSV: Annelot van Rooijen 3x, Nian van der Beek 2x, Eline Bekkers 2x, Sam Eveleens 1x, Viën van der Beek 1x, Gazizah Khalandi 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer