Jolly Jumpers - Spifo - 2

Jolly Jumpers verliest nipt na verlenging

Na 2 weken goed getraind te hebben, stond er een thuis wedstrijd op de planning. Er werd om 18.30 uur gespeeld tegen Startportaal Binnenland.

Foto’s: Spifo

Het eerste kwart gaat redelijk gelijk op qua stand. Aan beide kanten werd het netje gevonden. De Tubbergse dames zien elkaar goed in de aanval. In de laatste paar minuten van kwart 1 zakken de Jumpers wat in. Hier maakt Binnenland meteen gebruik van en dat uit zich in een 14-24 voorsprong voor de uitploeg.

Het tweede kwart wordt sterk begonnen door de thuisploeg. De verdediging staat erg sterk en Binnenland komt hier lastig door heen. Jolly Jumpers gooien er een paar mooie ballen in en spelen het slim. De kleedkamer wordt opgezocht met een 28-31 voorsprong voor Startportaal Binnenland.

De teams zijn aan elkaar gewaagd en gaan beide de strijd aan. Zo komen de teams ook uit de kleedkamer. Er wordt hard gewerkt en de emoties zijn duidelijk aanwezig. In het derde kwart loopt de stand wederom gelijk op. Voor het eerst in de wedstrijd neemt Jolly Jumpers de leiding, na mooie aanvallen en ontzettend fanatiek spel in de verdediging. Maar Binnenland is een ervaren team en weet hoe er in zulke situaties gespeeld moet gaan worden.

Het vierde kwart. Binnenland komt veel aan de vrije worp lijn te staan en schiet belangrijke ballen er in, maar de roodhemden laten dit niet zomaar toe en blijven knokken. Dit uit zich in een mooie voorsprong van 8 punten voor de thuis ploeg, maar Binnenland komt terug. Met nog 20 seconden te spelen staat de stand op 66-66. Er wordt niet meer gescoord, dit betekend dus verlenging.

In de verlening zoekt Binnenland naar de slimme ballen, aangezien de thuisploeg op 5 teamfouten staan wordt daar gebruik van gemaakt. De Tubbergse dames vinden nu wat moeilijker het netje en de bal valt er niet in. Binnenland trekt aan het langste eind en wint met 72-81 van Jolly Jumpers.

Een mooie en spannende wedstrijd, waarin helaas de punten mee gaan met de uitploeg. Volgende week spelen de Jumpers een uitwedstrijd tegen Den Helder om 19.00 uur.