Vroege treffers beslissen FC Twente-RKC Waalwijk

FC Twente heeft zondagmiddag in eigen huis met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. Alle drie de treffers vielen in de eerste tien minuten.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

Al na twee minuten vond Ricky van Wolfswinkel het net, na een goede aanval en een scrimmage in het strafschopgebied van de gasten uit Waalwijk. Vrij snel daarna tekende Michel Vlap, na wederom goed combinatiespel, voor de 2-0. RKC Waalwijk kwam in de tiende minuut alweer terug in de wedstrijd. Jens Odgaard zette op prachtige wijze de aansluitingstreffer op het scorebord. In de tweede helft liet FC Twente het na om de score verder uit te bouwen. RKC Waalwijk moest de slotfase met tien man verder, nadat Adewoye de rode prent kreeg voor een stevige overtreding op Limnios. 

Zonde

“Als je de kansen niet afmaakt, houd je RKC in leven”, zei aanvoerder Robin Pröpper na afloop van het duel voor de camera van ESPN. “Ze hadden het idee hier nog een punt te kunnen wegsnoepen, maar dat mag niet gebeuren. Gezien de kansen die we hebben gehad, is het zonde dat het maar 2-1 is geworden.”

Pröpper: “We willen er altijd vol voor gaan het eerste kwartier druk vooruit te geven en kansen te creëren. Dat deden we vandaag uitstekend. Het is wel erg zonde dat we dan direct de 2-1 tegen krijgen. Maar ik vind dat we dat goed oppakten en goed in de wedstrijd kwamen. Maar het werd een vechtpot, dat is jammer.”

Dik verdiende overwinning

“Van tevoren was er wat druk”, zei Ron Jans. “Kunnen wij ook het spel maken, kansen creëren en scoren? Ik denk dat we zo veel hebben gecreëerd, dat dit qua expected goals onze beste wedstrijd van het seizoen was. We hadden het alleen eerder af moeten maken. Maar we hebben vandaag bewezen met meer balbezit te kunnen creëren tegen een ploeg uit het rechter rijtje. We hebben een dik verdiende overwinning geboekt.

Gelukkig komen voetbalwetten niet altijd uit. Want vaak krijg je, als je niet scoort, de 2-2 om de oren. We waren beter dan RKC en verdienden de overwinning, maar hadden er absoluut vijf meer kunnen maken. De afronding was vandaag ons zwakste punt. Gelukkig hadden we niet meer dan twee goals nodig om te winnen. We zijn hartstikke blij met deze overwinning en het aantal punten.”

FC Twente – RKC Waalwijk 2-1 (2-1)

Scoreverloop

2′ 1-0 (Van Wolfswinkel)
5′ 2-0 (Vlap)
10′ 2-1 (Odgaard)

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Gele kaart: Odgaard (RKC Waalwijk)

Rode kaart: 89′ Adewoye (RKC Waalwijk)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée, Pröpper, Hilgers, Oosterwolde, Sadilek, Zerrouki, Vlap (87′ Bosch), Misidjan (71′ Cerny), Van Wolfswinkel (90′ Cleonise), Rots (87′ Limnios).

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Meulensteen, Anita, Odgaard, Azhil (65′ El Bouchataoui), Bel Hassani (73′ Stokkers), Daneels (65′ Kuijpers), Bakari, Van den Buijs (46′ Adewoye), Buttner (65′ Lutonda), Touba.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer