Het Ravijn Dames 1 202112

Heren 1 Het Ravijn met forse overwinning de winterstop in; Dames 1 had meer verdiend, maar incasseert nipte nederlaag

De waterpoloheren van Z&PC Het Ravijn hebben zaterdagavond in Rotterdam de winterstop goed weten in te luiden door SVH waterpolo met 8-18 te verslaan. Met deze overwinning stijgt de ploeg van Zeno Reuten een plaatsje op de ranglijst en overwintert het op de derde plek met 31 punten uit 14 wedstrijden. De waterpolodames hadden meer verdiend. In de thuiswedstrijd tegen het Edese Polar Bears, dit seizoen een gelijkwaardige ploeg naast dames 1, grepen de berinnen de 7-9 overwinning. Het deed trainer coach Wicher Diallo verzuchten dat de “bal de verkeerde kant op was gevallen en dat de man meers (overtalsituaties) beter hadden moeten worden benut”.

Foto: Henk Beunk

Heren 1

Aanvoerder Lars Gottemaker over de wedstrijd in Rotterdam: “In het begin misten we veel kansen waardoor SVH bij kon blijven maar doordat we het tempo hoog hielden en de 2e helft van de wedstrijd de kansen wel maakten liepen we makkelijk uit naar een 18-8 overwinning. Met deze overwinning gaan we lekker de winterstop in”.

Dames 1

Dames 1 speelster Laura Boerdam had na de wedstrijd moeite om de teleurstelling te verbijten. Laura:”We kwamen net te kort. Speelden een goede wedstrijd, maar kleine foutjes bij ons werden afgestraft. We bleven wél als team vechten”. De ploeg van Wicher Diallo moet voorlopig ook nog aanvoerster Lotte Beunk missen. Zij werd dinsdag 7 december geopereerd aan haar gebroken ringvinger en is naar verwachting tenminste tot de play-offs niet beschikbaar voor haar ploeg. Zij zat wel naast haar team op de bank om hen te ondersteunen.

De waterpolodames moeten op zaterdag 18 december nog een competitiewedstrijd spelen en mogen dan ook aan de winterstop beginnen. Daarvoor moeten ze wel naar Eindhoven, waar om 16:25 uur in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de dames van PSV de tegenstander is. Op zondag 5 december, vorige week, werd er met 13-10 van hen gewonnen. Hopelijk komen ze met een overwinning terug uit Eindhoven? De competitie ligt daarna voor zowel heren 1 als dames 1 stil tot zaterdag 15 januari 2022.

Statistieken Dames 1

11 december 2021:

Zwembad Het Ravijn:
Het Ravijn -Polar Bears: 7-9
Periodestanden: 2-2, 4-5 (2-3), 6-7 (2-2), 7-9 (1-2).
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker-Klaassen 2x, Kari Ankone 2x, Margreet ter Schure 2x, Nina Scholten 1x.
Doelpunten Polar Bears: Storm Willemsen 3x, Laura Schinkel 3x, Lola Moolhuijzen 1x, Fleurien
Bosveld 1x, Jill Oord 1x.

Statistieken Heren 1

11 december 2021:

Sportcentrum Wilgenring Rotterdam:
SVH -Het Ravijn: 8-18
Periodestanden 2-2, 5-6 (3-4), 7-12 (2-6), 8-18 (1-6).
Doelpunten SVH: Kerem Gemalmazoglu 3x, Menno Venema 1x, Sven Nieuwstraten 1x, Rudolf Cvanciger 1x, Tomas Kostelnik 1x, Max van Genabeek 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 4x, Jorrit Aanstoot 4x, Lars Gottemaker 3x, Yoran Loos 2x, Bas ter Brake 2x, Rob Gottemaker 2x, Kenai Heitink 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer