Heracles Almelo uitgeschakeld in bekertoernooi na ruime nederlaag tegen AZ

Heracles Almelo is niet door de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker gekomen. AZ was in Alkmaar met 4-1 te sterk. Bilal Basaçikoglu tekende voor de enige Almelose treffer.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

Het duel was nog maar een anderhalve minuut oud toen de 1-0 viel. AZ-spits Pavlidis trof doel met een schuiver in de verre hoek. Heracles Almelo was nog geen minuut later al dicht bij de gelijkmaker. Het schot van Kiomourtzoglou werd door Vindahl gepareerd. AZ en Heracles Almelo kregen in de beginfase beide nog een kans. Bucker reageerde in de twaalfde minuut attent op een kopbal van De Wit en Basaçikoglu schoot na iets meer dan twintig minuten spelen wild over het doel.

In de kruising

AZ voerde het tempo na een half uur spelen op. Karlsson schoot in de 34e minuut maar net naast. Vijf minuten later schoot de Zweed wel raak. De thuisclub wilde doordrukken, maar ineens was daar Bilal Basaçikoglu. De vleugelaanvaller joeg de bal van grote afstand in de kruising. Mateo Les en Lucas Schoofs mochten na de rust hun opwachting maken. Sinan Bakis zorgde in de 47e minuut voor het eerste wapenfeit, door van grote afstand naast te mikken. De volgende kans zou pas volgen na 67 minuten spelen, toen Aboukhlal de bal naast het doel schoot.

Blijven hopen

Heracles Almelo mocht nog blijven hopen op een goed resultaat. Maar in de 76e minuut viel toch de beslissende de 3-1. Koen Bucker keerde twee inzetten, van Aboukhlal en Karlsson. Een tweede poging van Karlsson was voor de keeper niet te stoppen. AZ kwam in de 85e minuut ook nog op 4-1. Invaller Barasi omspeelde Koen Bucker en rondde af, waarmee he jeugdexponent voor zijn eerste treffer in de hoofdmacht van AZ tekende. Bucker wist in de 88e minuut nog een kopbal van Aboukhlal te keren. Een minuut later voorkwam hij een tweede treffer van Barasi.

Woede

“De laatste weken speel ik natuurlijk niet, daardoor zit er wat woede in me”, sprak Bilal Basaçikoglu na afloop tegenover RTV Oost. “Volgens mij was dat ook wel te zien na de goal. Als je niet speelt, dan raak je uit de flow, dan zit het tegen. Dit is het moment om te laten zien dat het wel in me zit. Het kan beter, maar het gaat de goede kant op. Er zijn wedstrijden dat ik niet ben ingevallen, dan ga je natuurlijk met een klote gevoel naar huis. Ik ben hier gekomen om te spelen. Maar soms is het ook wel goed om dit mee te maken, want je hebt tegenslagen nodig om beter te worden. Hopelijk is dit een goed begin en dan is het aan de trainer of hij een beroep op mij doet.”

AZ–Heracles Almelo: 4-1 (2-1)

Scoreverloop

2′ 1-0 (Pavlidis)

39′ 2-0 (Karlsson)

43′ 2-1 (Basaçikoglu)

76′ 3-1 (Karlsson)

85′ 4-1 (Barasi)

Arbiter: Martens

Gele kaart: Polley (Heracles Almelo)

Opstelling AZ: Vindahl, Witry, Hatzidiakos (80′ Beukema), Martins Indi, Wijndal, Reijnders, Clasie (80′ Koopmeiners), De Wit (80′ Barasi); Sugawara (57′ Aboukhlal), Pavlidis (57′ Gudmundsson), Karlsson.

Opstelling Heracles Almelo: Bucker, Polley, Sonnenberg, Knoester (46′ Les), Roosken, Amissi (64′ Laursen), Kiomourtzoglou (46′ Schoofs), Agca (71′ De la Torre), Basacikoglu, Bakis, Szöke.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer