Dames Het Ravijn met overwinning de winterstop in

De waterpolodames van Het Ravijn moesten op zaterdag 18 december nog een competitiewedstrijd spelen, voordat ook zij aan de winterstop/kerstvakantie konden beginnen. Daarvoor moest de ploeg van Wicher Diallo nog wel afreizen naar Eindhoven, waar in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de dames van PSV de tegenstanders waren.

Het nog puntloze PSV heeft zaterdag ook niet de eerste punten kunnen bijschrijven. Zoals verwacht waren de Ravijn dames ook nu te sterk voor de opponent. De Nijverdalse dames wonnen met 6-9 van de Eindhovenaren. Op zondag 5 december won de ploeg van Wicher Diallo in het eigen Ravijnbad ook al van hen. Toen werd het 13-10 voor de Ravijn dames. De ploeg is tot na de winterstop verzekerd van de vijfde plaats op de ranglijst met 20 punten uit 15 wedstrijden, en blijft daarmee ZVL voor dat 19 punten heeft uit 14 gespeelde wedstrijden.

Woordvoerster van dames 1, Laura Boerdam, over de gewonnen wedstrijd: “We zijn de wedstrijd met een andere samenstelling ingegaan door griep en blessures. Desondanks hebben we de wedstrijd gewonnen door als team samen te spelen en goed te blijven communicerenDe winterstop zal tot vrijdag 14 januari duren. Op zaterdag 15 januari zal de eredivisie weer worden gestart, ook voor de Ravijn heren. Dames 1 speelt dan om 18.35 uur uit tegen  Widex/GZC-Donk in Gouda.  De heren spelen dan uit in Alphen aan den Rijn. De wedstrijd tegen AZC staat om 19.00 uur gepland.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer