Jolly Jumpers sluit 2021 af met winst op Martini Sparks

Zaterdagavond stond voor Jolly Jumpers de laatste wedstrijd van 2021 op het programma. In eigen huis stond de wedstrijd tegen Martini Sparks uit Groningen op het programma.

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd, waarbij het netje makkelijk werd gevonden. Na vijf minuten spelen vonden de Jumpers het goed geweest. Mooie aanvallen werden makkelijk afgerond en de Tubbergse formatie liep flink uit. Ook in de defense stond het goed, in vijf minuten tijd wisten de dames uit Groningen maar drie punten te scoren. De eindstand van het eerste kwart was dan ook 21-9 in het voordeel van de Jumpers.

Lastige opgave

Deze energie doorzetten in het tweede kwart was belangrijk, maar Jumpers kennende zou dat een lastige opgave worden. Dat bleek, een snelle time-out aan de kant van de Jumpers was noodzakelijk. De roodhemden wisten niet wat ze met de nummer 5 van de tegenstander aan moesten. De speelster maakte drie keer een driepunter, waardoor de Groningse dames terugkwamen in de wedstrijd. De uitploeg ging uiteindelijk zelfs met een voorsprong de kleedkamer in. De teams zochten de kleedkamer op met een stand van 30-35. De Jumpers zouden de tweede helft aan de bak moeten.

Debuut

Vechten, dat is wat de dames uit Tubbergen typeert. Dat moest dan ook gebeuren in het derde kwart. Al snel walsten de roodhemden over de dames van Martini Sparks heen. Met mooi teamspel waaruit open kansen gecreëerd en benut werden, bouwden de dames de voorsprong verder uit. Daarbij maakte Emma Boerrigter haar debuut in de Eredivisie. Met een and-one in de eerste minuten kwam ze lekker binnen lopen. Eindstand kwart 3: 62-45. In het vierde kwart moest de Tubbergse formatie de wedstrijd uitspelen. Jolly Jumpers bleef als team spelen en benutte de tijd. Hierdoor ontstonden er open kansen, wat de eindstand van de wedstrijd op 89-66 bracht.

De volgende wedstrijd staat gepland op zondag 9 januari. Er word dan gespeeld tegen de Cangeroes uit Utrecht.