Heracles Almelo verliest bij Vitesse

Heracles Almelo heeft vanmiddag geen resultaat weten te halen in Arnhem. De ploeg uit Almelo ging ondanks een voorsprong met 2-1 onderuit bij Vitesse.

Foto’s: Sportoto-Oost.nl/Ron Jonker

Loïs Openda maakte beide doelpunten voor Vitesse. Namens Heracles Almelo nam Nikolai Laursen de treffer voor zijn rekening.

Voorsprong

Het was Heracles Almelo dat de voorsprong nam in het Gelredome. Nikolai Laursen rondde na 22 minuten spelen knap af, op een voorzet van Kaj Sierhuis. Drie minuten eerder was de eerste kans van de wedstrijd nog voor de thuisploeg, toen Janis Blaswich in actie moest komen op een gevaarlijke inzet van Thomas Buitink. De thuisclub kwam na een half uur spelen op gelijke hoogte, toen Loïs Openda doel trof in de korte hoek.  Kaj Sierhuis kreeg drie minuten voor rust nog een uitgelezen kans om Heracles Almelo opnieuw op voorsprong te zetten. Eli Dasa kon zijn lobje, dat over de doelman ging, vlak voor de doellijn wegwerken. Vitesse was iets eerder nog gevaarlijk, toen Janis Blaswich wederom moest optreden. Deze keer op een inzet van Maximilian Wittek.

Problematisch

De tweede helft was nog maar drie minuten oud, of de bal ging op de Almelose stip. Openda trad aan en maakte zijn tweede treffer van de middag. Iets later was Wittek opnieuw dichtbij, zijn schot ging maar net naast. Heracles Almelo bleef het de laatste twintig minuten proberen. Sinan Bakis en Adrian Szöke werden als frisse krachten gebracht, om de aanval een eventuele impuls te geven. Maar het creëren van kansen tegen het vermoeid ogende Vitesse bleek problematisch. Drie minuten in blessuretijd was er voor Szöke een laatste kans. Deze werd echter gepareerd door de doelman van Vitesse, waarmee er geen resultaat mee naar Almelo werd genomen.

Vitesse-Heracles Almelo: 2-1 (1-1)

22′ 0-1 (Laursen)
28′ 1-1 (Openda)
49′ 2-1 (Openda, pen.)

Arbiter: Manschot

Gele kaart: Buitink, Manhoef; De la Torre, Schoofs

Opstelling Vitesse: Houwen, Doekhi, Bazoer (81′ Oroz), Rasmussen, Dasa (46′ Manhoef), Bero, Huisman (65′ Yapi), Tronstad, Wittek, Buitink (72′ Vroegh), Openda (81′ Vonmoos)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Rente (46′ Sonnenberg), Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou, De la Torre, Schoofs, Sierra (69′ Bakis), Sierhuis, Laursen (69′ Szöke)

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer