Heracles Almelo weet na zege op FC Groningen weer wat winnen is

Heracles Almelo weet sinds zaterdagavond weer wat winnen is. Na vier nederlagen op een rij werd FC Groningen in Almelo met 4-2 verslagen. 

Bron RTV Oost

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

FC Groningen begonnen sterker aan de wedstrijd en maakte al na een kleine tien minuten spelen de openingstreffer. Jørgen Strand Larsen schoot tekende uit een voorzet voor een vroege voorsprong. Daarna kwam Heracles Almelo beter in de wedstrijd. De thuisploeg had het meeste van het balbezit, maar wist weinig kansen te creëren. De grootste mogelijkheden waren voor Bilal Basacikoglu en Nicolai Laursen. Doelman Peter Leeuwenburgh stond twee keer achter elkaar in de weg.

Voorsprong

Enkele minuten later viel dan toch de gelijkmaker. Bilal Basacikoglu kopte binnen uit een voorzet van Giacomo Quagliata. De ploeg van trainer/coach Frank Wormuth scoorde nog geen drie minuten later opnieuw. Nikolai Laursen wist Heracles Almelo op aangeven van Kaj Sierhuis de voorsprong te geven.

Weggepoetst

In de tweede helft had FC Groningen moeite met de stugge defensie van Heracles. FC Groningen wisselde een kwartier voor tijd maar liefst drie keer. Een van de invallers was Romano Postema, die raak wist te koppen na slecht verdedigen. Zo leek de Almelose voorsprong toch weer weggepoetst.

Winnen

Heracles Almelo kreeg net als daarvoor de meeste kansen. Aan het einde van de reguliere speeltijd zette Orestis Kiomourtzoglou de thuisploeg toch weer op voorsprong met een kopbal uit een corner. Snel daarna zorgde Neraysho Kasanwirjo met een eigen doelpunt voor de eindstand van 4-2. Daarmee weet Heracles Almelo na vier nederlagen op rij weer wat winnen is.

Woensdag ontvangt Heracles Almelo tegenstander SC Cambuur Leeuwarden.

Heracles Almelo-FC Groningen: 4-2 (2-1)

Scoreverloop

9′ 0-1 (Strand Larsen)

31′ 1-1 (Basacikoglu)

34′ 2-1 (Laursen)

78′ 2-2 (Postema)

86′ 3-2 (Kiomourtzoglou)

89′ 4-2 (Kasanwirjo, e.d.)

Arbiter: Gözübüyük

Gele kaart: Rente, Fadiga (Heracles Almelo), Te Wierik (FC Groningen)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Rente, Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou, De la Torre, Schoofs, Laursen (88’Sierra), Sierhuis (88′ Bakis), Basacikoglu (88′ Szöke).

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko (46′ Van Kaam), Van Hintum (73′ Joosten), Dammers (46′ Dankerlui), De Leeuw, Duarte, Suslov (73′ Abraham), Ngonge (74′ Postema), Strand Larsen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer