Dakar

Gert Huzink beste Nederlander bij de trucks ”De kop is er af met een mooie zesde plaats”

Almelo, 1 januari 2022 – Gert Huzink had er zin in, ‘Je werkt hier een jaar lang naar toe en het is altijd een lekker gevoel om hier weer te staan’’ aldus de kopman van Riwald Dakar Team die belooft voor spektakel te zorgen dit jaar.

Foto’s: Riwald Dakar Team.

Tijdens de proloog die op 1 januari gereden werd eindigde Gert Huzink met zijn Renault C460 Hybride rallytruck als beste Nederlander op een mooie zesde plaats. Hoewel het slechts een korte proef was waren er heel wat uitdagingen voor de deelnemers. Gert, na de finish: “De snelheid lag hoog vandaag in de duinen en er waren een paar gevaarlijke bumps die je niet verwacht in zo’n snel parcours’’. Daar kan Albert Llovera over meepraten want hij legde zijn blauwe Iveco Powerstar op zijn kant waarna Gert hem voorbijreed. Ook Kees Koolen, ook met een Iveco Powerstar werd ingehaald door Gert met zijn Renault Hybride rallytruck. ”De Renault truck deed het perfect vandaag en we hadden geen problemen. Alleen het stof was even lastig toen we Kees inhaalden, maar verder was het een foutloze eerste etappe. “De kop is er af. Ons streven is een top tien notering en daar hebben we vandaag een mooie basis voor gelegd’’ aldus Huzink.

Voor Huzink eindigden de vier Kamaz rijders, met Nikolaev als eerste, gevolgd door Sotnikov, Karginov en Shibalov. Op de vijfde plaats kwam Ignacio Casale over de finish met zijn Tatra. Gert Huzink eindigde op slechts 35 seconden achter de leider in het klassement. De zevende plaats was voor Janus van Kasteren van team de Rooy. Martin Macik eindigde met zijn BIG Shock Racing Iveco op een achtste positie, vlak voor Martin van den Brink met de Mammoet Rallysport Team De Rooy Iveco Powerstar. Pascal de Baar van het Riwald Dakar Team kwam op de tiende plaats binnen met de Renault C460 rallytruck. Dat is exact dezelfde truck als die waar Gert Huzink mee rijdt, maar dan zonder het hybride systeem.

De achterstand van Pascal de Baar op de leider in het klassement is slechts 48 seconden en het veld ligt na de proloog dan ook erg dicht bij elkaar. Belangrijk voor het Riwald Dakar Team is de startpositie voor morgen. Met een zesde en een tiende startplek staat het team er sterk bij voor de komende etappe, een rondje over 334 kilometer van- en naar Hail. Eerst moet er echter nog een verbindings-etappe van 212 kilometer worden afgelegd.

Voor meer informatie: zie https://riwalddakar.com/

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer