Scholieren in Afrika dolblij met voetbaltenues CVV Achilles

De voormalige wedstrijdtenues van de jeugd van CVV Achilles hebben een wel heel bijzondere bestemming gekregen. Met dank aan Stichting Huruma MEVA worden de shirts, broeken en sokken tegenwoordig gedragen door scholieren van de Bright Star Primary School in het dorpje Kibiku in Kenia.

In 2020 zorgde de stichting er ook al voor dat oude trainingspakken van de Achillesjeugd een mooie bestemming kregen.

Stichting Huruma MEVA

Stichting Huruma MEVA ondersteunt kleinschalige Afrikaanse organisaties of projecten, die zijn opgezet om (wees)kinderen een beter leven te geven. Zo ondersteunen ze ook de Bright Star Primary School in het kleine dorpje Kibiku in Kenia. De heer Kwaka, parttime medewerker van Stichting Huruma MEVA, kreeg de kans om deze school over te nemen. Hij heeft die kans met beide handen aangegrepen, met als doel de kinderen goed onderwijs te kunnen geven. Primair onderwijs is op openbare scholen in Kenia in principe gratis, maar in de praktijk moeten er altijd uniformen en vaak ook tafeltjes aangeschaft worden. De tenues van Achilles kwamen dan ook goed van pas!Huruma MEVA stuurde Achilles deze schitterende foto’s. CVV Achilles: “Mooi om te zien waar de gedoneerde tenues nou terecht zijn gekomen en fijn dat we als vereniging zo veel kinderen blij hebben kunnen maken.”
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer