Mirjam Pol

Mirjam Pol beste Nederlander in motorklassement

Nadat de zesde etappe werd geneutraliseerd is Mirjam Pol ondertussen via de openbare weg weer teruggekeerd in het bivak van Riyadh. Ze laat weten dat zij zich had verheugd op deze etappe, vooral op de duinenpartij.

GEEN GARANTIE

“Ik had me zeker op deze dag verheugd, ook gisteren was het een mooie dag met heel veel uitdagingen. Maar er wordt, zeker in de Dakar rally, niet zomaar een special geneutraliseerd. Dat wordt enkel gedaan als de organisatie niet meer garant kan staan voor de veiligheid van de deelnemers.”

ONGEWILD RACEN

Ze reed vandaag de route die de trucks en de auto’s gisteren hebben gereden, en daarna wordt een special niet echt ‘geëgaliseerd’, zeg maar.
Pol over de zesde special stage: “We hebben enkel het eerste gedeelte van de special kunnen rijden en dat was een drama. Ik had niets te vertellen over de motor, de sporen waren zo diep! Die hele route is kapotgereden, overal onverwachte gaten en stenen. Ik keek erg uit naar de dag van vandaag maar nu ben ik wel blij dat ze deze stage hebben geneutraliseerd bij km 101.
Je moest zo voorzichtig rijden, dat is niet leuk meer. Ik wilde vandaag toch al voorzichtig zijn maar ongewild ga je toch mee met de rest en ga je toch racen met anderen om je heen.”

BESTE NEDERLANDER

De definitieve uitslag van de etappe van gisteren (etappe 5, donderdag 6 januari) is ondertussen bekend gemaakt. Ook daar moest de organisatie de wedstrijd stilleggen. Mirjam heeft een 56ste tijd algemeen, en een 28ste tijd in haar klassement (Rally2) geklokt. Daarmee is ze niet enkel de beste in het damesklassement maar ook gefinisht als de beste Nederlander in het motorklassement.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer