Mirjam Pol

Korte reactie Mirjam Pol op succesvolle etappe 8

Vandaag hadden we alles wat een Dakar hoort te hebben!

Foto: ©FOTOP

“Heel veel mooie, hoge, zachte en hele moeilijke duinen vandaag! Op een gegeven moment dacht ik: ‘Echt? Zo hoog? Zo steil? Maar dan zie ik iemand helemaal op de top staan en dan denk ik, Oké, Als een ander het kan, dan kan ik het ook!’. En dat dat dan ook zo is!
Kortom ik heb heerlijk gereden vandaag, in elk geval tot aan de tankstop. Na de tankstop reed ik een heel lang stuk alleen en toen leek ik wel in te kakken, tenminste daar heb ik snel last van. Als je met meerdere rijders bent vind ik leuker, dan til je elkaar naar een hoger niveau. Maar goed, ik mag niet klagen, het was een lange, zware maar ook een hele mooie dag mét een goed resultaat aan de finish!”

Het dagresultaat laat zien dat ze in haar klasse, het RALLY2 klassement, als 34ste binnen kwam. In het damesklassement staat ze met ruim 3 uur voorsprong boven aan. En ze was vandaag ook de best geklasseerde Nederlandse motorrijder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer