Mirjam Pol

Mirjam Pol: ‘Als een ander het kan, dan kan ik het ook!’

Gisteren had de special stage alles wat een Dakar etappe hoort te hebben. Mirjam Pol omschreef de dag als volgt: “Wat een prachtige dag. Heel veel mooie, hoge, zachte en hele moeilijke duinen, op een gegeven moment dacht ik: ‘Echt? Zo hoog? Zo steil? Maar dan zag ik iemand helemaal op de top staan en dan dacht ik: ‘Oké, Als een ander het kan, dan kan ik het ook’.”

Foto: ©FOTOP

Tot aan de tankstop reed ze met ontzettend veel plezier. Daarna reed ze langere tijd alleen. “Als ik langere stukken in mijn eentje rij, dan lijk ik wel in te kakken. Samen rijden met meerdere rijders is veel leuker op die lange stukken, je tilt elkaar dan echt naar een hoger niveau doordat je elkaar toch uitdaagt”, liet Pol weten.

Wat een verschil van etappe met gisteren

Vandaag, tijdens de negende etappe, reed ze veel op met haar Argentijnse en Canadese teamgenoten maar daardoor reed ze eigenlijk de gehele dag in het stof. Maar echt tijd om ‘in te kakken’ zoals gisteren had ze niet. Pol: “Eigenlijk was het een saaie dag maar wel eentje waar ik continu alert moest blijven door het stof. Ik heb van alles geprobeerd om andere rijders af te schudden en dat kost tijd als het zo stoffig is. Vervolgens verloor ik ook nog eens tijd omdat ik naar de juiste cayon zocht.”

In een duin in plaats van eroverheen

Uiteindelijk weet ze haar Argentijnse en Canadese teamgenoten, die zich als ware bodygards aan haar vast leken te klampen, van zich af te schudden. “Door het vele stof moest ik op een gegeven moment op volle snelheid strak in de rem waardoor ik ín de duin reed in plaats van de duin óp. Ik reed heel hard, lette even niet op, zag de duin te laat en reed er vol in!”, vertelt de Nederlandse.
Verder maakte Pol eigenlijk weinig mee. In het bivak maakt ze alles gereed voor de dag van morgen. Ze moet uiterlijk om 7 uur, plaatselijke tijd, in bed liggen, want morgen vertrekt de eerste motor uit het bivak om 03.50 uur.

Mirjam Pol weet haar voorsprong goed te verdedigen en finisht, voorlopig, als 59ste motorrijder.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer