Mirjam Pol

Twee crashes op één dag voor Mirjam Pol

Bij de fabrieksrijders aan de top wordt er deze Dakar continu stuivertje gewisseld als het om de koppositie gaat. En nog steeds is alles mogelijk in het klassement.

Foto: ©FOTOP

Bij de dames in de Rally2-klasse is Pol eigenlijk vanaf de proloog voluit gegaan en heeft ze haar ervaring en haar vastberadenheid laten zien. Daardoor kon ze afstand nemen van haar directe vrouwelijke concurrenten en daar is ze nu blij mee. “Het lag geheel in de afgesproken tactiek maar normaal geef ik niet alles op dag één. In Nederland heb ik daar echt op getraind samen met mijn trainer Thorsten; ‘vanaf de eerste seconde totale focus, Mirjam!’, zei hij telkens.

The scene was set for the last big fight

Na de twaalfde etappe blijkt Mirjam Pol inderdaad in gevecht te zijn geweest, vooral met zichzelf. “Dit soort terrein is zo ontzettend mijn ding! De duinen waren majestueus, geweldig. Het rare was; de hoge, zachte en moeilijke duinen daar surfte ik zo doorheen, heerlijk. Maar toen… kwamen de kleine en lagere duintjes en daar ging het niet één keer maar twee keer volledig fout, waardoor ik van mijn motor vloog. Ik voel het goed, bij de tweede crash heb ik mijn schouder en schouderblad behoorlijk geblesseerd. Door die hele toestand heb ik ook nog een tijdstraf gekregen doordat ik te hard reed.”

Slim

Bij binnenkomst in het bivak gelijk richting de fysio gelopen om eens goed naar haar schouder te laten kijken. Er lijkt niets ernstigs te zijn met de schouder maar pijnlijk is het wel.

“Nog één dag, nu alles heel houden en opletten want, de Dakar verbergt veel verschillende verrassingen!”, laat Pol weten. Ze rijdt misschien niet het snelst, ze rijdt misschien niet het mooist maar ze rijdt wel heel slim!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer