set up

Set-Up ’65 door naar volgende ronde in de beker

Op woensdag 19 januari gingen de bekerwedstrijden van start. De dames van Set-Up ’65 troffen Alterno uit Apeldoorn, waar Set-Up ’65 uitkomt in de Eredivisie, speelt Alterno in de Topdivisie. Dit duel zou het niveauverschil tussen de hoogste en op één na hoogste competitie in ons land kunnen bekrachtigen. En deed dat ook, want de dames van Set-Up ’65 pakten met 0-3 hun eerste zege van dit seizoen.

Jorieke Bodde sloeg vanaf de opslaglijn na de 5-5 het gaatje naar 5-10, Alterno kwam terug naar 9-10, maar verloor direct daarna ook weer de aansluiting (10-15). Set-Up bouwde het verschil verder uit naar 13-20, waarop trainer/coach Wilfried Groothuis Alterno naar de kantlijn haalde. Zonder succes, met 16-25 kwam de 0-1 op het scorebord.

In de tweede set wisselden de teams regelmatig aan de leiding ( 6-5, 10-13, 17-16), maar na 17-17 was het deze keer Elyne Nijhuis die vanaf de servelijn het verschil maakte. Ze serveerde Set-Up naar 17-21, een verschil dat Set Up tot aan 20-24 vasthielden. Daarna zette Pien Vos de ploeg van Brahim Abchir op een 0-2 voorsprong.

In de derde set leek de wedstrijd gespeeld toen Set-Up na 4-6 en 7-13 op een 12-18 voorsprong kwam. Alterno wist echter niet van opgeven, dwong Set-Up bij 15-18 de time out in en scoorde daarna nog twee keer (17-18). De foutserve en een ace van Eline Nijhuis maakten 17-20. Blijkbaar kregen de zenuwen de overhand in de finale want de ene foutserve volgde de andere op tot aan 20-23. Een blokpunt zette Set-Up op matchpoint, de uitgeslagen aanval van Alterno bezorgde Set-Up de 21-25 set- en 0-3 wedstrijdwinst.

In de achtste finale speelt Set-Up tegen de winnaar van het duel Olhaco vs. Dinto. Twee teams die in de Tweede Divisie uitkomen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer