Derby tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles kent geen winnaar

In Almelo kende de derby tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles zondagmiddag geen winnaar.  De thuisploeg kwam nog voor rust op voorsprong, maar de bezoekers zouden de stans iets meer dan een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog gelijktrekken. Met het gelijkspel blijven de ploegen op de respectievelijk 12e en 13e plaats staan.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker

Kaj Sierhuis keerde terug van een schorsing en moest Heracles Almelo al na twee minuten op voorsprong brengen. De spits schoot een voorzet van Luca de la Torre echter naast het doel. Een half uur later trof Sierhuis wel doel, op aangeven van Giacomo Quagliata. Go Ahead Eagles zou het eerste bedrijf twee keer echt gevaarlijk weten te worden. Vlak voor rust schoot Lidberg op aangeven van Cordoba nog over het doel. Twintig minuten werd Go Ahead Eagles vanuit een hoekschop gevaarlijk. Kramer, Cordoba en Oratmangoen wisten het net niet te vinden. Isac Lidberg was drie minuten later wel trefzeker. De Zweed werd weggestuurd en kon vanaf eigen helft alleen op Blaswich af: 1-1. Cordoba had namens de Deventer club de overwinning binnen moeten slepen, maar de Spanjaard kreeg de bal er drie minuten voor tijd wonder boven wonder niet in.

Heracles Almelo-Go Ahead Eagles: 1-1 (1-0)

Scoreverloop

32′ 1-0 (Sierhuis)

73′ 1-1 (Lidberg)

Arbiter: Van Der Laan

Gele kaart: Bakboord, Fadiga (Heracles Almelo), Brouwers (Go Ahead Eagles)

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord (81′ Fadiga), Rente, Knoester, Quagliata, Kiomourtzoglou, De La Torre, Schoofs (81′ Bakis); Laursen (87′ Sierra), Sierhuis, Basacikoglu (46′ Burgzorg).

Opstelling Go Ahead Eagles: Noppert, Martina (66′ Kuipers), Idzes, Kramer, Deijl, Lucassen (66′ Heil), Rommens, Brouwers, Cordoba, Lidberg, Oratmangoen.

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer