Het Ravijn - Wim Buenk

Nipt verlies Dames 1 Het Ravijn in Zaandam; zes punten weekend voor heren Het Ravijn in Nijverdal

De waterpolocompetitie in de Eredivisie waterpolo is het afgelopen weekend dan echt begonnen.De da mes speelden afgelopen zaterdag 22 januari een uitwedstrijd tegen ZV De Zaan, die ze nipt met 9-8 verloren. De waterpoloheren van Het Ravijn begonnen de competitie goed met twee thuiswedstrijden. Zaterdagavond werden met 11-7 gewonnen van ZPC Amersfoort. Zondagmiddag 23 januari werden in een hectische wedstrijd de heren van het Leidse ZVL met 14-13 verslagen. Een zes punten weekend dat de ploeg van Zeno Reuten het nodige vertrouwen in eigen kunnen moet geven.

Foto: Wim Buenk

Dames Wedstrijd

Dames 1 speelde een goede wedstrijd, maar verloren in Zaandam zoals gezegd helaas nipt met 9-8 van ZV De Zaan.

“We hebben de wedstrijd gespeeld zoals van te voren was afgesproken. We hielden ons aan de gemaakte afspraken. We verslapten in de derde periode waardoor het moeilijker werd om terug te komen. Het lukte uiteindelijk om sterk terug te komen, maar helaas niet genoeg voor een gelijkspel”, oordeelde speelster Laura Boerdam na afloop. De ploeg van Wicher Diallo mist nog wel aanvoerster Lotte Beunk. Zij is herstellende van een gebroken ringvinger, revalideert daarvan. Het is nog niet bekend wanneer Diallo haar weer in kan zetten.

Heren Wedstrijd

In de wedstrijd van zaterdag tegen ZPC Amersfoort hebben we gedisciplineerd gespeeld. We waren fitter. Wel hadden we meer doelpunten moeten maken. We missen echter op de juiste momenten nog hardheid en slimheid. Is dat er wél, dan kunnen we eerder de wedstrijd in ons voordeel beslissen”, oordeelde trainer-coach Zeno Reuten na afloop van de wedstrijd. De wedstrijd zondagmiddag tegen tegen ZVL 1886 Center uit Leiden was hectisch en chaotisch te noemen. “Wij gingen mee in de hectiek van ZVL. Daardoor speelden we slordig, wat resulteerde in veel persoonlijke fouten. De laatste periode speelden we slimmer en haalden we de overwinning op het nippertje binnen”.
Reuten heeft na afloop de ploeg gecomplimenteerd met de wedstrijd, die ze wisten om te draaien van een achterstand van vier doelpunten naar de overwinning.

Wedstrijden komend weekend

Zaterdag 29 januari speelt heren 1 om 19:15 uur in het Groenhovenbad in Gouda een uitwedstrijd tegen de heren van Widex/GZC-Donk. De waterpolodames moeten naar Krommenie, waar om 19:20 uur in zwembad “De Crommenije”, de waterpolodames van De Ham de tegenstandsters zijn.

Statistieken Dames:

Zaterdag 22 januari 2022
Zwembad De Slag.
ZV De Zaan-Het Ravijn 9-8
Periodestanden: 3-1, 4-3, 9-5, 9-8
Doelpunten ZV De Zaan: Bente Rogge 3x, Lieke Rogge 2x, Takyiwa Sam 2x, Sigrid Vleesakker 1x, Danique Sap 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Margreet ter Schure 3x, Amy Kleinlugtenbeld 2x, Lieke Schokker, 2x, Dian Scholten 1x.

Statistieken Heren:

Zaterdag 22 januari 2022

Zwembad Het Ravijn.
Het Ravijn-ZPC Amersfoort: 11-7.
Periodestanden: 3-1, 6-2 (3-1), 9-2 (3-0), 11-7(2-5).
Doelpunten Het Ravijn Jorrit Aanstoot 2x, Bas ter Brake 2x, Tijmen Karel 2x, Yoran Loos 1x, Bas Jan Dijkink 1x, Sam Stertefeld 1x, Lars Gottemaker 1x, Emiel Wouters 1x.
Doelpunten ZPC Amersfoort: Max van der Werve 5x, Sebastiaan van Mil 1x, Gergely Palotás 1x,

Zondag 23 januari 2022.
Heren 1
Het Ravijn- ZVL 1886 Center: 14-13.
Periodestanden: 6-3, 8-6 (2-3), 9-10 (1-4), 14-13 (5-3)
Doelpunten Het Ravijn- Bas ter Brake 7x, Emiel Wouters 3x, Yoran Loos 2x, Lars Gottemaker 1x, Jorrit Aanstoot 1x.
Doelpunten ZVL 1886 Center: Stan van Ruiten 4x, Jasper Haasnoot 3x, David Voorvelt 2x, Yannick van den Burg 1x, Mark Visser 1x, Claudio Brancatello 1x, Patrik Simac 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer