Rivo Rijssen beker

Rivo Rijssen pijnlijk onderuit in de beker

Rivo speelde op zaterdag 22 januari de tussenronde in de beker tegen Veracles uit Groningen. De teams hebben elkaar al eerder ontmoet in de competitie en voorbereiding. Veracles staat in de topdivisie 1 plek boven de Riessense volleybalploeg en is op papier de favoriet.

Foto: Rivo Rijssen

Beide ploegen waren vanaf het eerste moment aan elkaar gewaagd, tot 9-10 liep het gelijk op. Door een uitstekende blokkering van Veracles moest Rivo een gaatje laten naar 9-13 en door onnodige fouten werd het gat zelfs 12-18, de set leek al bijna verloren. Op 13-18 kwam Trijntje Veerbeek in het veld om te gaan serveren en deed dit uitstekend. Trijntje begon met een ace, ook de tweede serve kreeg Veracles niet onder controle en Rivo kon het punt eenvoudig binnenhalen. Helaas na een time-out van Veracles wist de ploeg uit Groningen toch weer de side-out te pakken en liep ook weer een punt uit richting 17-21. Lotte Boerman werd er voor de serve ingezet en pakte met een ace en goede tweede serve weer 2 puntjes terug. Weer stond Veracles op en bouwde de voorsprong op naar 20-24.

Een foutieve wissel, de daarop volgende gele kaart en als gevolg hiervan een passopsteling zonder libero gaf de thuisploeg nog minder kans op setwinst. Het enige voordeel zou kunnen zijn: een spelonderbreking van 1,5 minuut. Rivo scoorde meteen met Maud Timmerman over midden. Susan Schepers serveerde vervolgens uitstekend onder druk en Rivo kwam terug, 24-24. Na nog één keer stuivertje wisselen maakte Veracles het met een ace toch nog af, 25-27.

De tweede set kwam Rivo met 1 wijziging ten opzichte van de basis in de eerste set: Trijntje op de diagonaal. Rivo begon ijzersterk aan de tweede set. Op serve van aanvoerster Suzan Agterberg en uitstekende rally’s met een aantal goede blokpunten stond er al snel 4-0 op het scorebord. Een time-out voor Veracles leek de Groningers niet te helpen, pas bij 6-0 kregen ze een punt op het scorebord. Het gat van 6 punten bleef bestaan en liep zelfs nog op naar 16-8. Rivo speelde lekker vrijuit en met lef, vooral Trijntje speelde heerlijk alles of niets en dwong hiermee veel punten af. Rivo won de set eenvoudig met 25-14.

Over de eerste twee sets is veel geschreven, omdat over de laatste 2 niet veel te schrijven valt. Rivo begon beide sets zwak. Door veel serve foute en weinig variatie in de aanval kon Veracles (die overigens erg sterk speelden) geen moment onder druk worden gezet. Uitslag: 1-3 (25-27; 15-14; 20:25; 18-25).

Hierbij eindigde helaas het bekeravontuur voor Rivo, maar gelukkig kan er ondanks het verlies gewoon doorgetraind worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer