Adverteerder uitgelicht: Familiebedrijf Bouwbedrijf Steggink

Van restauratiewerkzaamheden op landgoed Twickel en het bouwen van een bedrijfshal voor Van Merksteijn tot een miljoenenklus bij zorggroep Mediant in Enschede. Bouwbedrijf Steggink in Reutum heeft een breed scala aan klanten. “Het mooie van dit vak is dat het erg afwisselend is. Je spreekt veel mensen uit verschillende sectoren. De ene keer zit ik met een boer om tafel voor bijvoorbeeld de nieuwbouw van een stal en de andere keer kom ik bij een zorginstelling, ondernemer of voor een mooie villa bij een particulier. Dat maakt het werk boeiend en het geeft mij veel energie,” aldus Ewald Steggink.

Familiebedrijf sinds 1962
Ewald Steggink, de huidige directeur van Bouwbedrijf Steggink, nam op zijn 28ste het bedrijf over van zijn vader, Eef Steggink, die het bedrijf was begonnen in 1962. Momenteel wordt ook de derde generatie opgeleid om haar intrede te doen in het bedrijf. “Het is een echt familiebedrijf. Niet alleen letterlijk, maar ook omdat alle medewerkers zich betrokken voelen. Dat komt omdat 80 procent van hen door ons zelf is opgeleid. Ook hebben we ongeveer 14 vader-en-zoonrelaties bij ons aan het werk of aan het werk gehad omdat de vader inmiddels met pensioen is.” Na zijn opleiding bouwkunde heeft Ewald eerst een aantal jaren bij andere bedrijven gewerkt om vervolgens aan de slag te gaan als calculator in het bedrijf van zijn vader. Daarna heeft hij de functies werkvoorbereider en later projectleider vervuld. “Als meewerkend directeur heb ik tot een paar jaar geleden altijd zelf meegeholpen als projectleider naast mijn functie als directeur,” legt hij uit. “Nu werk ik veel meer aan de voorkant. Ik houd me voornamelijk bezig met acquisitie, planning en projectontwikkeling.” Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van 51 woningen op plan de Esch te Tubbergen.

Afwisselend werk in eigen regio
De afwisselende soorten projecten in verschillende sectoren, het werken in de buitenlucht en het feit dat je vaak snel wat in het zicht kunt brengen, geven de mannen veel voldoening. ”We streven ernaar om zoveel mogelijk te werken in de eigen regio, zodat we weinig reistijd hebben. Ook dat vinden veel jongens een pluspunt.” Het bedrijf telt 75 medewerkers. Steggink: “We hebben echte ambachtelijke bouwvakkers aan het werk. Onder hen zijn vier leermeesters die zorgen voor een goede coaching en begeleiding van onze jongens tot volwaardig bouwvakker. Ook zijn er doorgroeimogelijkheden, waar een aantal medewerkers goed gebruik van heeft gemaakt”.‍

Drukte tijdens pandemie
Doordat tijdens de pandemie veel vrijetijdsbestedingen niet mogelijk waren, hield men tijd en geld over. Veel mensen investeerden het afgelopen jaar in werkzaamheden in en rondom het huis. “We hebben veel klussen gehad bij particulieren die door het vele thuiswerken een uitbouw of een extra zolderkamer wilden realiseren.” Maar deze drukte kwam voor productleveranciers onverwacht. Zij hebben voorraden afgebouwd waardoor producten niet of later werden geleverd. “De prijzen zijn enorm gestegen, met als gevolg dat ook wij genoodzaakt zijn om verhogingen door te voeren,” aldus Ewald.

60-jarig jubileum
Dit jaar jaar bestaat bouwbedrijf Steggink 60 jaar. “Dit wordt natuurlijk gevierd! Als alles meezit omtrent de maatregelen qua corona en de vergunningen voor het bouwen van een nieuwe werkplaats waarin wij tevens investeren in een geautomatiseerd houtbewerkingscentrum, komt er een feestelijke opening in 2023. ” Daarmee zijn wij klaar voor de toekomst. “Want stilstaan is achteruitgaan,” besluit Steggink.

‍Tekst: Ondernemers-magazine.nl

Foto’s: Ben Haarhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer