In beeld: FC Twente Vrouwen verslaat PSV en neemt koppositie over van Ajax

FC Twente Vrouwen heeft de topper tegen PSV zondagmiddag winnend afgesloten. De ploeg van Robert de Pauw versloeg de Eindhovenaren met 3-1 op Sportcampus Diekman, waarmee de koppositie werd overgenomen van Ajax. Ron Jonker bracht de wedstrijd in beeld. 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

FC Twente Vrouwen had het eerste bedrijf een overwicht en kreeg dan ook de beste kansen. Renate Jansen had de Tukkers twee keer op voorsprong kunnen brengen, maar stuitte op de goalie van PSV. Na nog een goede kans voor Ella Peddemors was daar kort voor rust dan toch de verdiende voorsprong. Uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied schoot Fenna Kalma in tweede instantie hoog binnen. Haar 21e goal van het seizoen was goed voor een 1-0 ruststand.

Ook na de thee was het overwicht voor FC Twente, wat wederom kansen opleverde. Toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte uit een penalty, na een handsbal van Ella Peddemors. Van Lunteren tekende daarop vanaf elf meter voor de 1-1. Nog maar een minuut later zou Anna-Lena Stolze FC Twente van afstand weer op voorsprong brengen: 2-1. Fenna Kalma zette met haar tweede goal van de middag de 3-1 eindstand op het bord.

FC Twente Vrouwen-PSV: 3-1 (1-0)

Scoreverloop

43′ 1-0 (Kalma)
68′ 1-1 (Van Lunteren)
69′ 2-1 (Stolze)
73′ 3-1 (Kalma)

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Everaerts, Dijkstra, Giesen, Olislagers, Peddemors, Kaptein, Van Dooren, Stolze, Kalma, R. Jansen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer