Jolly Jumpers wint bekerwedstrijd van Cangeroes in Utrecht

Afgelopen donderdagavond stond om 21.00 uur de eerste bekerwedstrijd voor Jolly Jumpers op het programma. Er werd gespeeld tegen Cangeroes uit Utrecht, een team dat uitkomt in de promotiedivisie. Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat de roodhemden hun favorietenrol voor de wedstrijd moesten waarmaken. Iets waar de dames uit Utrecht natuurlijk alles aan gingen doen om dat te voorkomen. Een leuke wedstrijd werd dan ook verwacht. De ploeg van coach Chris Stomp begon sterk aan de wedstrijd, met 3 makkelijke scores kwamen de dames gelijk goed binnen. Alleen deden de Utrechtse dames goed mee in de beginfase van de wedstrijd, waardoor daar het gaatje nog niet echt geslagen kon worden. Naarmate het eerste kwart volgde, kwamen de Jumpers steeds beter in de wedstrijd en wisten ze elkaar makkelijker te bereiken. Dit bracht de stand uiteindelijk ook op 11-25 voor de Tubbergse formatie.

Dan het tweede kwart, die werd aan beide kanten een beetje slordig gestart. Pas na 2 minuten spelen viel de eerste score, alleen waren die voor de dames uit Utrecht. Duidelijk was dat er even een tandje bij op moest, dat lukte de dames enigszins. Helaas konden de dames het aantal scores uit het eerste kwart niet doorzetten in het tweede kwart, 14 punten werden er gemaakt. Met een goede voorsprong zochten de roodhemden de kleedkamer op. Met 20 punten voorsprong was er natuurlijk niks aan de hand, alleen was het ook duidelijk dat er meer te halen viel. Coach Chris Stomp bedacht een ‘target’, minimaal 80 punten voor de Jumpers maar ook maximaal 40 punten tegen. Een klus was het natuurlijk wel, maar niet onrealistisch.

Een fantastische start aan de kant van de Jumpers, een run van 10 punten wat resulteerde in een snelle time-out bij de tegenstander, een meer dan verdiende voor de roodhemden. Helaas voor Utrecht veranderde er niks en de dames uit Tubbergen denderden door. Met gecontroleerd spel, goede defense en mooie aanvallen liepen de Jumpers verder uit. Met 36 punten in dit derde kwart, kwamen de Jumpers op een voorsprong van 42 punten. En dan het laatste kwart, 1 ding was belangrijk en dat was dat iedereen door moest blijven gaan, niet inkakken. En dat is de dames ook gelukt, zowel fast-breaks als aanvallen werden goed benut. Fantastisch team spel werd hier laten zien door de dames uit Tubbergen. Dit resulteerde in een eindstand van 41-103. De dames kunnen terugkijken op een goed gespeelde bekerwedstrijd in Utrecht.

Helaas gaat de wedstrijd van aanstaande zaterdag niet door, dit betekent dat de eerstvolgende wedstrijd gespeeld wordt op zaterdag 12 februari uit in Katwijk. Voor de Tubbergse supporters zal er vast een livestream aanwezig zijn. Wil je de wedstrijd zien? Houdt dan vooral de social media van Jolly Jumpers in de gaten.