Manfred Hofstede

Manfred Hofstede nieuwe hoofdtrainer NKC ’51

Korfbalvereniging NKC ’51 heeft in de persoon van Manfred Hofstede een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen gevonden. Het Bestuur en de Technische Commissie van NKC ’51 zijn erg trots dat Hofstede heeft gekozen voor de Nijverdalse vereniging. In deze functie is Hofstede de opvolger van de huidige trainer Gert Schorn, waarvan de vereniging na een succesvolle samenwerking afscheid zal nemen.

Foto: NKC ’51

Nijverdaller Hofstede is zeker geen onbekende binnen de club. Hij korfbalde zelf jarenlang bij NKC ’51 en maakte daar als aanvoerder de opmars mee van de derde klasse naar het allerhoogste niveau. Ook zijn trainerscarrière is zeer succesvol verlopen, bij onder meer DOS/WK, VADA, Amicitia en Rigtersbleek wist hij overal kampioenschappen binnen te halen. Als trainer van DOS’46 werd hij zelfs Nederlands kampioen veld en zaal en Europees kampioen. NKC ’51 heeft hij echter nog nooit onder zijn hoede gehad, waar met zijn aanstelling nu verandering in komt.

De combinatie van man van de eigen club en trainerservaring op het hoogste niveau maakt Hofstede voor NKC ’51 de ideale trainer voor de huidige jonge en gretige selectie, met het eerste team spelend in de overgangsklasse. Door de coronacrisis hebben de korfbalteams in de laatste twee jaren maar weinig wedstrijden kunnen spelen, maar met de huidige ontwikkelingen is er goede hoop dat er na de zomer weer een volledig seizoen kan worden gespeeld.

NKC ’51 is erg blij met de aanstelling van Hofstede en hoopt dat de samenwerking zal leiden tot mooie successen. Voor het tweede team is NKC ’51 nog op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige trainer Samantha Schorn gaat volgend jaar een nieuwe stap zetten in haar carrière en wordt hoofdtrainer van Zwart Wit Delden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer