VKC Waterpolo

Heren 1 VKC’03 maakt er tegen Nunspeet een spannend potje van

Zaterdag 29 januari stond de eerste wedstrijd van 2022 op papier, dit keer moest VKC het opnemen tegen de heren uit Nunspeet.
Met een flink uitgedunde selectie door de coronaperikelen moest er beroep gedaan worden op Heren 2.

De ploegen liggen er klaar voor, al dan niet in de gewenste conditie. En zo klinkt het eerste fluitsignaal weer door de badhal. Niet veel later weten de heren uit Tubbergen ook te scoren en prijkt de gewenste voorsprong op het scorebord. Helaas wil ditzelfde scorebord de daarop volgende minuten niet echt meewerken voor VKC want Nunspeet weet 3x achter elkaar doel te treffen. Tubbergen houdt de koppies erbij en weet wel aan te sluiten waardoor de 1e periode met een stand van 3-4 wordt afgesloten.

Jeffrey Renes spreekt z’n mannen toe. De verdediging moet beter en scherper liggen, verder luidt het devies: Rust!

Het werpt z’n vruchten af want wederom is het VKC’03 dat de score weet te openen en komt zo langs zij, 4-4. Door een fraaie, ouderwetse, slingerworp weet Ruben Weghorst er 5-4 te maken en zo is de voorsprong weer een feit. Helaas van zeer korte duur want Nunspeet bleek ook over veerkracht te beschikken en maakt er 5-5 van. Fun fact voor de mensen die iets met getallen hebben: Bram Paus weet het 6e doelpunt van de wedstrijd te maken op de genoteerde tijd van 6 minuten en 6 seconden. Stand bij rust is hierbij dan ook 6-5.

Met 3 mensen op de bank waarvan 2 op scherp met 2 persoonlijke fouten is het puzzelen geblazen voor Coach Renes bij het ingaan van de 3e periode. De bezoekers weten deze periode dan ook goed gebruik te maken van de hinder die de ploeg uit Tubbergen momenteel heeft. Nunspeet weet maar liefst 6x doel te treffen in dit kwart. Voor VKC is er gelukkig altijd nog Jurian Krom die in de tweede helft van de wedstrijd altijd van zich doet spreken en neemt de heren bij de hand. Hij weet, samen met Rob Kienhuis, de weg naar het doel aardig te vinden zo houdt de thuisploeg de schade beperkt. Tussenstand: 9-11

Het is in de laatste periode, vaste invalkracht voor Heren 1, Ruben Baas, die de score weet te openen en brengt zo de spanning weer helemaal terug. Nunspeet wil van geen wijken weten en werkt nummer 12 tegen de touwen. Maar bij VKC begint het niet te piepen noch te kraken want ook de thuisploeg gaat vol voor de winst. Zo weten ook zij weer te scoren waardoor wederom de spanning terug is, 11-12. Helaas voor Tubbergen word de grote kans op 12-12 gemist en een oud gezegde komt dan bovendrijven: Als je ze zelf niet maakt…En inderdaad, in de tegenaanval weet Nunspeet de 13e te maken. Beide ploegen weten uiteindelijk nog 2 maal doel te treffen en zo is de eerste nederlaag een feit.

Eindstand: 12-14