Valentijnscross 12-2-2022 foto

Valentijnscross op 12 februari 2022 gaat door!

Op zaterdag 12 februari 2022 kunnen hardlopers zich weer uitleven op recreatiepark Het Lageveld in Wierden tijdens alweer de 10e AVT Valentijnscross. Heerlijk crossen door de bossen, over de heuvels en het strand. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging Twenterand.

Foto: Atletiekvereniging Twenterand

Crossen is iets anders dan gewoon hardlopen. Je loopt niet over gebaande paden, maar over een afwisselend parcours op grotendeels onverhard terrein. Je wordt wendbaarder en behendiger en daardoor sneller. Goed kunnen crossen in de winter zorgt voor lekkerder hardlopen in het zomerseizoen.

Een crossloop is uitdagend en gaat niet alleen om het neerzetten van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen! Deze crossloop is geschikt voor lopers van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Iedereen op zijn eigen tempo en afstand. Er zijn afstanden van 10km, 5km, 2,5km en de 1.500 meter kidsrun.

Deelnemers schrijven zich in op leeftijd. Op basis daarvan komen de deelnemers in een categorie waarin prijzen te winnen zijn. De kinderen krijgen ook allemaal een medaille.
De populariteit van deze crossloop is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar het blijft gemoedelijk.

Deze cross is tevens de 2e wedstrijd in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit die bestaat uit 5 wedstrijden. Inschrijven voor deze competitie is ook nog mogelijk.

Schrijf je in voor de AVT Valentijnscross of de hele crosscompetitie en maak kennis met deze unieke hardloopervaring. Voorinschrijven is in verband met de geldende coronamaatregelen verplicht. Parkeren is die dag gratis voor deelnemers.
Meer informatie: www.hetcrosscircuit.nl. Inschrijven via www.inschrijven.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer