Drukke dagen op transfermarkt voor Heracles Almelo, spelers komen en gaan

De laatste dagen op de transfermarkt zijn bezige dagen voor het technisch hart van Heracles Almelo. Vandaag, op de laatste dag van de spelersmarkt, werden er nog twee nieuwe aanwinsten bekendgemaakt. Daar tegenover vertrokken er op deadline day nog twee spelers. 

Op de omslag: Samuel Armenteros – Foto: Heracles Almelo

Zaterdag begonnen de transferperikelen in Almelo langzaam op gang te komen. Delano Burgzorg vertrok, ergens toch onverwachts, naar het Duitse 1. FSV Mainz. Dezelfde ochtend werd Emile Hansson gepresenteerd, die is overgekomen van Fortuna Sittard.

“Een kans die we niet konden laten liggen”

“Het is voor zowel Delano als de club een kans die we niet konden laten liggen”, sprak technisch directeur Tim Gilissen via de officiële kanalen van Heracles Almelo. “We zijn ons ervan bewust dat jonge spelers zich bij ons in de kijker van grotere clubs spelen. Het maakt ons trots dat we opnieuw een speler afleveren aan een grote competitie”.

Delano Burgzorg maakt de overstap van Heracles Almelo naar de Bundesliga-club 1. FSV Mainz 05. Heracles Almelo trok de 23-jarige vleugelaanvaller in januari 2020 op huurbasis aan, toen hij nog bij Spezia Calcio speelde. In de zomer van hetzelfde jaar werd Burgzorg definitief gecontracteerd, tot medio 2023 en een optie voor nog een seizoen. 1. FSV Mainz 05 staat momenteel 10e in de Bundesliga.

Delano Burgzorg: “Ik heb genoten van de twee jaar die ik bij Heracles heb gespeeld. Ik heb hier veel kunnen leren en stappen gemaakt. Ik voelde mij thuis bij Heracles en ik zal de club en de supporters zeker missen. In de Bundesliga spelen was één van mijn dromen. Mainz is weer een volgende stap omhoog. Ook hier wil ik mijzelf verder ontwikkelen. Bij Mainz wil ik een nog betere speler worden, doelpunten maken en mijzelf als persoon ontwikkelen.”

Foto: NESImages

“Snel kunnen inspelen op het vertrek van Burgzorg”

Vleugelaanvaller Emil Hansson kwam vlak na het vertrek van Delano Burgzorg over van Fortuna Sittard. De 23-jarige Zweed, geboren in Bergen (Noorwegen), tekende in Almelo een contract tot de zomer van 2024 met daarbij de optie voor nog een seizoen.

“Het type voetbal dat Heracles speelt past goed bij mij”, sprak Hansson via de officiële kanalen van de club uit Almelo. “Ik wil me graag van mijn beste kant laten zien. Ik heb veel goeds over de club gehoord en gezien en kan niet wachten om te beginnen.”

Tim Gilissen: “Emil Hansson is een behendige vleugelaanvaller met een goed rechterbeen. We kennen hem al meerdere jaren. Hij is bekend met de Nederlandse competitie en denken dat hij daarom weinig aanpassingstijd nodig heeft. Met het binnenhalen van Emil hebben we snel kunnen inspelen op het vertrek van Delano Burgzorg.”

Foto’s: NESImages

Deadline day, Damen op huurbasis naar Den Haag

Alessandro Damen speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij ADO Den Haag, werd vandaag op deadline day bekendgemaakt. De 31-jarige doelman werd afgelopen zomer aangetrokken door Heracles Almelo als extra doelman om eventuele blessures op te kunnen vangen. ‘Tim Gilissen is Damen dankbaar voor zijn bijdrage de afgelopen maanden’, aldus Heracles Almelo: “Voor Alessandro diende de mogelijkheid zich aan om wekelijks als eerste keeper te kunnen spelen”, aldus de technisch directeur. “Gezien zijn positieve bijdrage van de afgelopen maanden wilden we hem deze mooie kans niet ontnemen. Wij wensen hem veel succes bij ADO!”

Foto’s: NESImages

“Bijdrage leveren aan doelstellingen team”

Heracles Almelo heeft op de laatste dag ook de 24-jarige aanvallende middenvelder Anas Ouahim binnen weten te halen. Ouahim heeft in Almelo een contract voor tweeënhalf seizoen met een optie voor nog een seizoen, getekend. De in Duitsland geboren Marokkaan speelde voor 1. FC Köln, VfL Osnabrück, SV Sandhausen, 1.FC Kaiserslautern en weer SV Sandhausen.Tim Gilissen: “Met name in zijn tijd bij VfL Osnabrück heeft onze scouting Anas intensief gevolgd en is hij vaak positief opgevallen. Daarna heeft hij nog de stap gemaakt naar de 2. Bundesliga. Hij kwam nu vrij en gezien de ontwikkelingen aan onze kant was dit het moment om hem aan te trekken.”

Anas Ouahim: “Heracles is een club waar ik de volgende stappen in mijn carrière kan zetten. “Ik heb niet voor niets voor een langere verbintenis gekozen. Ik denk echt dat er hier iets moois kan ontstaan. Met mijn individuele kwaliteiten wil ik een bijdrage aan de doelstellingen van het team leveren. Het is aan de trainer of ik in de basis kom te staan, maar dat is absoluut mijn eigen doel.”

Foto’s: NESImages

Armenteros terug bij Heracles Almelo

Het grootste nieuws moest daarmee nog komen. Samuel Armenteros tekende voor de derde keer bij Heracles Almelo en keert daarmee terug op het voor hem zo succesvolle oude nest. De 31-jarige Zweed zette zijn handtekening vanavond onder een contract tot het einde van dit seizoen, met aan beide zijdes een optie voor nog een seizoen.

Samuel Armenteros:: “Ik wil graag alle fans van Heracles Almelo laten weten dat ik weer thuis kom. Ik heb er superveel zin in om weer te kunnen en mogen voetballen. Ik kan niet wachten om voor een vol Erve Asito te spelen. Tot snel!”

Tim Gilissen: “We hebben regelmatig contact met oud-spelers van de club, zo ook met Samuel. Hij heeft het afgelopen half jaar niet gespeeld, maar wil graag weer voetballen. Hij kent de club goed en wij weten wat hij in zijn mars heeft. Hij gaat samen met de staf aan de slag om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden.”

Foto: Heracles Almelo

Een goed moment om voor zijn kansen te gaan

Mohamed Amissi vertrok vanavond nog op definitieve basis naar Roda JC. De club uit Limburg neemt de 21-jarige vleugelspeler per direct over. De 10-voudig Burundees international tekent in Kerkrade een contract voor anderhalf seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Tim Gilissen: “Mo heeft zich hier de afgelopen tweeënhalf seizoen goed ontwikkeld. Om de volgende stap te kunnen maken is speeltijd voor hem heel belangrijk. Bij ons was die kans kleiner en bij Roda JC groter. Het is voor Mo een goed moment om daar voor zijn kansen te gaan. Wij wensen hem daarbij veel succes!”

Foto’s: NESImages
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer