Kwiek

Averink en Assink nieuw trainersduo voor eerste selectie van PCA Kwiek

Het trainersduo uit Twente tekent een contract voor twee seizoenen, met de optie op nog een extra seizoen. Averink en Assink zijn de opvolgers van Lars Hoogeveen, die onlangs aankondigde met zijn laatste seizoen bezig te zijn.

Foto: Kwiek. Arjan Averink (Links) en Olga Assink (rechts)

Voorzitter Michel Rabelink is erg tevreden over het soepele verloop van de procedure. De afgelopen periode hebben de Technische Commissie en het Bestuur gezocht naar een nieuwe train(st)er/trainers voor de damesselectie en hierin hebben de TC en het Bestuur samen snel en slagvaardig gehandeld. Na een zorgvuldige afweging en het opstellen van een profielschets is er gekozen voor het duo Arjan Averink en Olga Assink. Een duo was de wens en is voor PCA Kwiek en voor de speelsters het ideaalplaatje. “We zijn dan ook erg blij dat we op zo’n korte termijn tot overeenstemming zijn gekomen,” aldus Rabelink.

Averink en Assink werken al geruime tijd samen. Averink begint aan zijn tweede periode in Raalte, destijds kwam hij over van Borhave. Voor ex-international, topscorer van Oranje aller tijden, oud assistent bondscoach, Champions League winnares en Europees handbalster van het jaar Olga Assink wordt het haar debuutjaar bij PCA Kwiek. Averink heeft na zijn periode in Raalte niet stil gezeten en keert na 5 jaar Bentelo 1e divisie, 4 jaar De Tukkers 1e divisie en 1 jaar DSVD eredivisie gepokt en gemazeld terug bij PCA Kwiek. “We hebben veel zin in deze nieuwe uitdaging. We hebben de meiden ontmoet en gesproken en het voelt gewoon goed. En natuurlijk gaan we met bovengemiddeld
veel interesse het verloop van het huidige seizoen volgen en hopen dat de goede resultaten worden doorgezet.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer