Eurosped kan niet stunten tegen Sliedrecht

Voor de eerste wedstrijd van 2022 werd Eurosped op zaterdagavond 8 januari in Sliedrecht verwacht. Ondanks dat Eurosped het Sliedrecht Sport bij fases lastig kon maken, kwam het team in de set finales enkele keren net te kort om voor een verrassing te zorgen. Na 22-20 in de eerste set, na 24-24 in de tweede en in de derde set kon de ploeg van Petra Groenland tot 20-18 de spanning erin houden.

Foto’s: Sportfoto-Oost

Doordat Sliedrecht Sport aanvallend sterker was dan Eurosped wisten zij de winst naar eigen hand te trekken (46 punten om 31). Serverend (8 om 8) en blokkerend (4 om 4) hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Bij de thuisploeg waren Jolijn de Haan en Christie Wolt met 19 en 12 treffers de vaakst scorende speelsters, bij Eurosped waren dat Anneclaire ter Brugge en Evie van Kerkvoorde met 12 en 11 punten.

Met een pipe-aanval van Jolijn de Haan en een serve ace bouwde Sliedrecht Sport een verschil van drie punten op bij 7-4 in de eerste set. Eurosped ging bij 10-7 de time out in, toen het even minder goed liep, maar kreeg na die pauze ook nog twee treffers tegen (12-7), had via Anneclaire ter Brugge en Evie van Kerkvoorde het antwoord klaar (12-9) en kon even later het verschil tot twee punten terugbrengen toen Anneclaire ter Brugge de 14-12 scoorde. Sliedrecht miste de side out op 15-13, toen een snelle midaanval aan de verkeerde kant van de zijlijn werd geslagen.

De koploper van de Eredivisie reageerde meteen, eigenlijk verprutste Eurosped toen de kans op de gelijkmaker door eerst fout te serveren, daarna de bal niet in drie keer over het net te spelen en een netfout, waardoor het 18-14 werd. Het kill-bock voor 19-14 werd gevolg door de dubbele wissel bij Eurosped. De terug wissel was er bij 21-16. Eurosped kwam na een serie van drie bij 22-20 nogmaals dichtbij, Jolijn de Haan, een ace van Carlijn Ghijssen-Jans en een netfout maakten er vervolgens 25-20 van.

Anna Zijl serveerde Eurosped met twee aces naar een 2-4 voorsprong in de tweede set, de side out op 6-8 lukte niet en Sliedrecht kwam ernaast (8-8 was een ace van Christie Wolt en ging er voorbij (12-8), ondanks de time out op 10-8 van Petra Groenland. Na 14-11 serveerde voormalig Eurosped spelverdeelster Rochelle Wopereis met o.a. twee aces Sliedrecht Sport naar 18-11. Eurosped capituleerde niet, vocht keihard voor de punten en slaagde erin om naar 19-16 terug te komen, hetgeen echter onder andere door Christie Wolt met twee scores weer ongedaan werd gemaakt bij 23-17.

Eurosped rechtte nog eenmaal de rug, kreeg via een reeks fouten van Sliedrecht Sport hulp vanaf de andere kant van het net. Vera Koenen haalde de ploeg op 23-21 naar de zijlijn, Christie Wolt zette Sliedrecht daarna op setpoint via een in de brievenbus, of was het de postbus, gedeponeerde bal. De gasten uit Twente kwamen na een uitgeslagen aanval van Jolijn de Haan op 24-24. In de volgende rally maakte ze dat vergis goed 925-240, waarna Carlijn Ghijssen-Jans met een ‘dankjewel’ score de set besliste.

Ook in de derde set kon Eurosped de koploper lang goed weerstand bieden. Anneclaire ter Brugge, een ace van Lisanne baak en een blokpunt van Evie van Kerkvoorde zorgden voor een vroege 3-6 voorsprong, die bij 6-6 ook weer van de borden was. Sliedrecht maakte daarna een 6-8, 8-9 en 9-10 achterstand ongedaan wist ook na de 11-11 de 11-13, na twee scores van Anna Zijl, weg te werken. Op 15-13 haalde Petra Groenland haar ploeg naar de zijlijn.

Rochelle Wopereis maakte met een 2de bal score het brakpoint op 17-15 Vera Mulder, ook een voormalige Eurosped speelster, sloeg Sliedrecht naar 20-17, Eurosped blokkeerde zich naar 20-18, de tweede time out nam Petra Groenland op bij 22-18, direct gevolgd door weer een score van Vera Mulder voor 23-18. Op die stand blesseerde Charlot Vellener zich en werd vervangen door Wies Bekhuis. Jolijn de Haan en Vera mulder zorgden voor de laatste twee punten end e 25-18 setstand. Na 20-18 zorgde een serie van vijf dus voor de Sliedrecht winst.

@Vizier op Volleybal

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer