FC Twente verslaat sc Heerenveen met late treffers

FC Twente heeft de competitie zaterdagavond een goed vervolg weten te geven. In het eerste duel van 2022 werd sc Heerenveen met 2-0 verslagen. Lang leek het erop dat er geen doelpunten zouden vallen, tot Manfred Ugalde ruim tien minuten voor tijd profiteerde van een blunderende Xavier Mous. Ricky van Wolfswinkel bepaalde de eindstand van 2-0 vanaf de penaltystip.  

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

Waar beide ploegen het tweede bedrijf tot weinig kansen kwamen, was FC Twente voor de pauze wel enkele keren gevaarlijk. Mogelijkheden voor Misidjan, Limnios en Van Wolfswinkel leverden echter geen doelpunten op. De bezoekers waren na de rust gevaarlijk, maar invaller Ugalde zou aan één kans genoeg hebben. Van Wolfswinkel mocht, vanaf de stip, de tweede treffer van de avond maken. De arbiter kon niet anders da een strafschop toekennen, nadat Van Ewijk een overtreding beging op Oosterwolde.

Meer vertrouwen en rust

“We willen heel graag hoog druk zetten en als ze dan terugspelen op de keeper, dan gaan we ook door op de keeper”, sprak Ron Jans na afloop tegenover ESPN. Maar het was wel een heel ongelukkig moment voor Heerenveen en dat besliste ook meteen de wedstrijd. Na die treffer kregen we meer vertrouwen en rust. Vlak voor de pauze hadden we een goede fase en hadden we moeten scoren. Maar na rust kwamen we heel slecht uit de kleedkamer. We zijn daarna ook iets anders gaan staan, met meer ruimte voor Oosterwolde op de linkerflank. Dat heeft zich in de laatste fase voor rust uitbetaald en de strafschop in de tweede helft was ook een voorbeeld van de ruimte die we wilden creëren.”

Opstarten

Bij FC Twente moest aanvoerder Robin Pröpper voor de rust naar de kant. “Met de blessure gaat het goed”, sprak de centrumverdediger tegenover de televisiezender. “Ik voelde een tik en wat stijfheid, dan ga ik er uit voorzorg uit. En Julio (Pleguezuelo, red.) heeft het uitstekend gedaan. Dat is het voordeel dat je één-op-één kunt wisselen. Verder was het een matige pot. Er ging veel fout. Het leek wel alsof we even moesten opstarten. We kwamen wat gelukkig op 1-0, maar daarna hebben we nog goede mogelijkheden gehad.”

FC Twente-sc Heerenveen: 2-0 (0-0)

Scoreverloop

78′ 1-0 (Ugalde)

87′ 2-0 (Van Wolfswinkel)

Arbiter: Van Boekel

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Troupée, Hilgers, Pröpper (43′ Pleguezuelo), Oosterwolde (90′ Smal), Staring, Bosch, Vlap (72′ Ugalde), Limnios (90′ Rots), Van Wolfswinkel, Misidjan (72′ Cleonise).

Opstelling sc Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Beek, Bakker (82′ Nygren), Kaib, Halilovic, Kongolo, Tahiri (77′ Dresevic), Musaba, De Jong (69′ Veerman), Stevanovic (69′ Al Hajj).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer