Heracles Almelo pakt punt in Nijmegen, Rai Vloet maakt rentree

Heracles Almelo heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van 2022. In Nijmegen eindigde het duel met N.E.C. in een doelpuntloos gelijkspel. Rai Vloet maakte zijn rentree na betrokkenheid bij een dodelijk ongeval.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/Ron Jonker (archief)

Heracles Almelo had de eerste helft een licht overwicht. De bezoekers creëerden al snel een kans. Lucas Schoofs raakte hierbij de paal. De Almeloërs kregen vooral mogelijkheden uit de vele verkregen corners. De gastheren stelden hier weinig tot niets tegenover.

Knoester

Na ruim een half uur begon N.E.C. zich te mengen en kreeg het de eerste echte mogelijkheid. Elayis Tavsan schoot net voorlangs, nadat Knoester de bal bij zijn tegenstander in de schoot wierp. Later was Knoester wederom betrokken bij een grote kans voor N.E.C., maar in positieve zin. De verdediger blokte de laatste goede mogelijkheid van de eerste helft, namelijk een nieuwe poging van Tavsan. Ook de tweede helft was niet hoogstaand. Beide clubs kregen snel een kans. Bij Heracles Almelo was die voor Sinan Bakis. Zijn poging werd gekeerd.

Vloet

Het meest opvallende moment vond plaats toen Rai Vloet zijn rentree maakte, waar dat niet werd verwacht. De middenvelder was na betrokkenheid bij een dodelijk ongeval al zeven wedstrijden niet in actie gekomen. Vloet verving Bakis in de spits, die in de basis begon in plaats van de niet fitte Kaj Sierhuis. Delano Burgzorg, kwam tegelijkertijd met Vloet in het veld. Het overwicht, mede in balbezit, zou behouden blijven. Toch eindigde het duel tussen Heracles Almelo en N.E.C. in Nijmegen in een doelpuntloos gelijkspel.

N.E.C.-Heracles Almelo: 0-0 (0-0)

Arbiter: Kooij

Gele kaart: Tavsan, Quagliata, Knoester

Opstelling N.E.C.: Branderhorst, Van Rooij, Guth, Márquez, Odenthal, Verdonk, Bruijn (20′ Akman), Schöne, Proper, Tavsan, Mattsson.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Fadiga, Sonnenberg, Knoester, Quagliata, Schoofs, De la Torre, Kiomourtzoglou, Laursen, Bakis (65′ Vloet), Basacikoglu (65′ Burgzorg).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer