Mirjam Pol

Pol behoudt voorsprong damesklassement

FOCUS WEER OP ‘AAN’!

Na de ingekorte zesde special werd zaterdags op de rustdag duidelijk dat Mirjam nog steeds goede positie inneemt in het klassement. Ondanks de moeilijke start van de Dakar door fysieke problemen weet ze zich goed staande te houden tussen de 50ste en 60ste positie algemeen.

Foto: ©FOTOP

De rustdag heeft Pol gebruikt voor diverse randzaken die ook belangrijk voor haar zijn. Na de gebruikelijke wasjes en bezoekjes aan andere deelnemers op het bivak gaat haar focus weer op ‘aan’. Tegen de tijd dat de avond invalt heeft ze haar focus weer volledig gezet op de tweede, oh zo belangrijke, week van Dakar 2022.

Voor Mirjam Pol, de enige Nederlandse dame in het motorklassement, stonden er vandaag ook duinen en pittige navigatiestukken op het programma. Dat zijn de onderdelen waar ze van houdt! Ze start de zevende etappe met een voorsprong van ruim 2 uur op haar directe concurrent in het damesklassement. Ze zal er alles aan doen om deze voorsprong te behouden.

Pol behoudt voorsprong damesklassement na 7e etappe

Ondertussen heeft Pol de finish van de zevende etappe bereikt. Ze lijkt op het laatste stuk wat tijd in te hebben geleverd maar weet uiteindelijk haar voorsprong te behouden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer