Rigtersbleek en Nääs stellen nieuwe hoofdtrainer aan: Jan Willem Beekhuizen

De besturen van EKC Nääs en KV Rigtersbleek hebben een nieuwe hoofdtrainer gevonden voor de nieuwe fusievereniging in de persoon van Jan Willem Beekhuizen. Met ingang van het seizoen 2022-2023 zal Beekhuizen aan het roer staan van de eerste selectie.

Foto: Archief

Als korfballer werd Beekhuizen meerdere keren landskampioen met Oost-Arnhem en kwam hij uit in de Korfbal League met DOS WK. Beekhuizen is onder andere trainer geweest van AKC, TOP Vroomshoop en NKC’51 en heeft ervaring in de Eerste en Overgangsklasse. Momenteel is hij bezig aan zijn laatste seizoen bij HKC Hengelo, dat momenteel bovenaan staat in de derde klasse.

De werkgroep heeft met de aanstelling van Jan Willem Beekhuizen een geschikte hoofdtrainer gevonden. We zijn erg enthousiast en blij dat Jan Willem onze doelen en uitgangspunten ambieert en ze tot uitvoer wil brengen. Volgend seizoen worden beide selecties bij elkaar gebracht en moet tot een nieuwe selectie gevormd worden.

Ook op het gebied van prestatie zijn er ambities voor de selectie. Het eerste moet richting de top van de Eerste klasse en op korte termijn moet het tweede team aansluiting krijgen op dit niveau. “We hebben het vertrouwen dat Jan Willem Beekhuizen hiervoor de geschikte persoon is. Momenteel zijn we, in overleg, bezig met het uitbreiden van de trainersstaf.”

Hoewel de fusie nog niet officieel is goedgekeurd heeft de werkgroep van beide verenigingen al wel een overeenkomst gesloten met Beekhuizen. “Om een goede trainer te vinden moet je vroeg in het seizoen gesprekken aangaan. We zijn ons ervan bewust dat we hiermee een risico nemen, maar we verwachten dat dit geen probleem op hoeft te leveren. Op 21 februari beslist de Algemene Ledenvergadering over het fusievoorstel.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer