martin horn

BC Bousema niet langs hekkensluiter Aartsbouw

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema zijn de tweede helft van de competitie met een remise begonnen. In Sprundel werd het tegen hekkensluiter Aartsbouw slechts 4-4 voor de ploeg van Ronny Hazewinkel.

Foto: Jaap Gönning

In het eerste deel van de wedstrijd moest Anno de Kleine opnieuw het onderspit delven tegen de sterk spelende Ludo Kools. Werd het in de eerste partij in Lochem 38-40 nu was de marge zes caramboles. Dit kwam mede door een serie van elf caramboles in de tweede deel van de partij door Kools. Na 34 beurten bleven de punten in Sprundel.

Op de andere tafel werd het Duits onderonsje tussen Christian Rudolph en Stefan Galla dit keer door de man uit Keulen gewonnen. Na eveneens 34 beurten trok Rudolph aan het langste eind. Galla, die niet in zijn goede doen was, kwam niet verder dan 29 caramboles.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam BC Bousema toch nog op gelijke hoogte. Martin Horn speelde ook deze middag weer een goede partij en won in 24 beurten met 24-40 in 24 beurten van Dirk Weeremans. Op de andere tafel had Johan Loncelle duidelijk meer moeite met Ronny Brants dan in de eerste wedstrijd. De Belg keek halverwege nog tegen een kleine achterstand en kwam pas bij de 31-31 langszij. Een sterke finish van Loncelle zorgde ervoor dat Hazewinkel en zijn spelers niet met lege handen kwamen te staan. “We komen goed weg en mogen blij zijn met een punt”, aldus een opgeluchte captain na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer