Het Ravijn - Wim Buenk

Dames 1 Het Ravijn noodgedwongen weer een vrij weekend; heren 1 speelt gelijk in Gouda

In de Eredivisie waterpolo speelde het afgelopen weekend alleen de heren 1 selectie van Het Ravijn een wedstrijd. De selectie van trainer-coach Zeno Reuten moest daarvoor naar Gouda, waar in het Groenhovenbad de heren van Widex/GZC-Donk de tegenstanders waren. Het werd een puntendeling voor beide teams door een 12-12 gelijk spel.

Foto: Wim Buenk

Dames 1 had noodgedwongen een vrij weekend, doordat bij de tegenstandsters, de dames van De Ham uit Krommenie, corona heerste. De uitwedstrijd zal op een later tijdstip moeten worden ingehaald.

Heren 1

De heren van Het Ravijn moesten voor het gelijke spel wel alles uit de kast halen. Makkelijk gaat het vaak niet. Aanvoerder Lars Gottemaker over de wedstrijd in Gouda: “Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij we niet ons niveau haalden maar uiteindelijk blij mogen zijn met een gelijk spel”. Trainer-coach Zeno Reuten moet er “aardig aan trekken” om het team te overtuigen van “het geloof in eigen kunnen”. 

Zaterdag 5 februari krijgt Reuten daarvoor opnieuw een kans. Dan moet zijn team in eigen bad de strijd aanbinden tegen het Barendrechtse ZPB H&L Productions. De wedstrijd staat om 20:10 uur in de agenda. Daarvoor, om 18:40 uur, mag de damescoach Wicher Diallo ook aantreden in eigen bad. Tegenstandsters zijn dan de dames van ZVL 1886 Center uit Leiden.

De Nijverdalse heren mogen op woensdag 9 februari nog een keer te water. Dan moet in het Aquarijn bad in Alphen aan de Rijn de inhaalwedstrijd worden gespeeld tegen koploper AZC. De wedstrijd in zwembad AquaRijn staat op de doordeweekse avond om 21:00 uur in de agenda.

Statistieken

Zaterdag 29 januari 2022.

Zwembad: Groenhovenbad Gouda.

Widex/GZC-Donk-Het Ravijn: 12-12.

Periodestanden 3-4, 6-6, 9-8, 12-12

Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 4x, Jorrit Aanstoot 3x, Lars Gottemaker 2x, Bas ter Brake 2x, Yoran Loos 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer