Amicitia weer begonnen aan zaalcompetitie

In het Friese Stiens stond voor Amicitia de wedstrijd tegen CSL op het programma. In een nieuwe poule van slechts vier teams, met louter Friese tegenstanders.

Op de omslag: Debutante Hanne Eshuis

Eind november vorig jaar speelden beide teams ook al tegen elkaar. Toen ging de zaalcompetitie na één wedstrijd op slot. Nieuwe kansen dus voor de Toyota Drent formatie. De voorbereiding was niet optimaal. Daarbij ervoer de ploeg dat een ingekort zaalseizoen, met zes wedstrijden, niet erg lekker was om in het ritme te komen.

Baltempo omhoog, slimmer bewegen en successen uitbundiger vieren

Amicitia begon prima aan de wedstrijd en stond na vijf minuten spelen op een 4-5 voorsprong. Daarna volgde voor de Vriezenveners een mindere periode en liep CSL uit naar een 9-5 stand. De rest van de eerste helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar de oranjekragen kwamen onvoldoende dichterbij. Bij rust stond het 14-9. Coach Rick Keus spoorde zijn spelers tijdens de rust aan om er meer uit te halen. Het baltempo moest omhoog, slimmer bewegen en ook successen mochten uitbundiger worden gevierd.

Schotvaardiger

In het begin van de tweede helft leek het spelbeeld eerst nog ongewijzigd (17-10), maar Amicitia trok het initiatief daarna duidelijk naar zich toe. Met zes treffers op rij vocht het zich terug in de wedstrijd (17-16) en leek alles weer open. CSL wankelde maar handhaafde haar voorsprong. Nog één keer kon Amicitia de aansluitingstreffer produceren (18-17). Daarna was het opnieuw CSL dat schotvaardiger was. De Vriezenveners creëerden wel kansen maar de afronding liet te wensen over (23-17). In de laatste minuten kwam het nog terug tot 23-19. CSL bepaalde de eindstand op 24-19.

Junior speelster Hanne Eshuis maakte haar korte maar heuse debuut in de hoofdmacht van Amicitia.

Reserves Amicitia pakken eerste uitoverwinning bij SCO

Amicitia 2 deed goede zaken in Wolvega. SCO 3 werd met 19-23 verslagen en zodoende kon de ploeg van coach Jan Nijkamp de winstpunten mee terug naar Vriezenveen nemen. Komende zaterdag spelen beide ploegen thuis in De Stamper in Vriezenveen. Amicitia 2 ontvangt AKC Almelo 2 om 18.00 uur. Amicitia 1 speelt daarna om 19.30 uur tegen koploper SCO/Motip Dupli 1.