BC Bousema en J&F Auto/s/Top Biljarten Den Haag delen de punten

Het is BC Bousema zondag in eigen huis niet gelukt om de nederlaag in de heenwedstrijd tegen J&F Auto’s/ Top Biljarten Den Haag weg te werken. Werd er destijds in Den Haag met 8-0 verloren, deze keer werd het in Lochem een terechte puntendeling.

“Dit is een kleine tegenvaller voor ons in de strijd om de play off plaatsen”, vertelt captain Ronny Hazewinkel. “Dat Martin Horn het moeilijk zou krijgen tegen Jeffrey Jorissen was bekend, maar dat hij uiteindelijk na een opening van zeven caramboles aan het kortste eind zou trekken had ik niet gedacht.” Jorissen won na 21 beurten met 27-40 met onder andere een serie van 11 caramboles in de zestiende beurt.

Zes nullen

Op de andere tafel verloor Frans van Schaik net als in Den Haag zijn partij tegen Herman van Daalen. Bij een stand  van 33-31 in zijn voordeel na 32 beurten leek er nog van alles mogelijk, maar na zes nullen op rij van de Amsterdammer was het Van Daalen die na 39 beurten de partij met een slotserie van vier caramboles aan het langste eind trok. Uiteindelijk moesten de laatste twee partijen uitsluitsel gaan geven of BC Bousema met legen handen achterbleef of dat er toch nog een puntendeling uit werd gesleept.

Afgetekend

Op papier behoorde een remise echt wel tot de mogelijkheden en halverwege stonden zowel Johan Loncelle, tegen Barry van Beers, en Stefan Galla, tegen Therese Klompenhouwer ruim aan de goede kant van de score. De beste papieren om de partij over de streep te trekken, waren ongetwijfeld voor Johan Loncelle. Na 19 beurten stond hij op een 27-11 voorsprong en ook een serie van vijf caramboles van Van Beers bracht daar geen verandering in. Loncelle won afgetekend met 40-21 27 beurten.

Op meer gehoopt

Ook op de andere tafel was Stefan Galla aan de winnende hand, maar bij de stand van 29-21 kwam Klompenhouwer met een serie vier caramboles toch weer terug in de partij. Galla zag op tijd het gevaar en finishte na 37 beurten met 40-28. “Als je kijkt naar de laatste twee partijen, dan denk ik dat een terechte uitslag is. We hadden uiteraard op meer gehoopt, maar op deze manier terug te komen na een 0-4 tussenstand is perfect en houden we de kansen voor een play off plaats in eigen hand”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer