Goed spel en een spannende slotfase: Blauw-Zwart verliest nipt van Hellas bij herstart zaalcompetitie

Zaterdag mocht Blauw-Zwart, na een lange winterstop, het zaalseizoen weer hervatten. Tegenstander was Hellas, waar voor de winterstop al een keer tegen werd gespeeld.

De uitwedstrijd in Nunspeet ging destijds verloren. De ploeg uit Wierden wist zaterdag dan ook dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden een resultaat te behalen.

Strafworp

Ondanks die verwachting kwam de formatie van Herman Hakkers op voorsprong. Na een gelijk opgaand eerste kwartier was de stand 5-3, maar door het missen van een strafworp verzuimde Blauw-Zwart verder uit te lopen. De wedstrijd bleef daarna in evenwicht. Ondanks het goede spel van Blauw-Zwart zochten beide teams met een 7-8 tussenstand de kleedkamers op.

Spannend slot

Ondanks de achterstand keerde het team sterk gemotiveerd terug op het veld. De tweede helft bleef gelijk opgaan. Met het goede spel van de Wierdenaren wist Hellas niet verder uit te lopen. Vlak voor tijd kwam Blauw-Zwart nog op een voorsprong van 12-11. Maar na een spannend slot wist Hellas alsnog aan het langste eind te trekken en de twee punten mee terug te nemen naar Nunspeet. Na het laatste fluitsignaal was de stand op het scorebord 13-14.

Aanstaande zaterdag 12 februari speelt Blauw-Zwart de volgende wedstrijd, tegen Kios. De wedstrijd in Bergentheim begint om 17.15 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer