Janis Blaswich enige lichtpuntje bij verlies Heracles Almelo

Heracles Almelo verloor de uitwedstrijd bij Ajax gisteren met 3-0. Davy Klaassen, Sebastien Haller en Kenneth Taylor namen in een eenzijdig duel de doelpunten voor hun rekening.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl/archief

Een lichtpuntje voor Heracles Almelo was Janis Blaswich. De doelman wist in de slotfase nog een penalty van Dusan Tadic te stoppen.

Compact

Met mogelijkheden voor Antony nam Ajax al snel het initiatief in de wedstrijd. Janis Blaswich moest zowel een schuiver in de derde minuut als een kopbal in de negende minuut keren. De thuisclub kwam in de 22e minuut alsnog op voorsprong. Davy Klaasen was attent bij een schermutseling in de zestien: 1-0. Heracles Almelo bleef echter compact spelen, de thuisclub kreeg in het restant van de eerste helft bijna geen kansen meer. Een inzet van Noussair Mazraoui werd na een klein half uur spelen geblokt, meer zou er niet gebeuren. Maar aanvallend zou Heracles Almelo ook niets in de melk brokkelen.

Spelaandeel

Janis Blaswich onderscheidde zich na de rust wederom, met prima reddingen op schoten van Antony en Mazraoui. Heracles Almelo probeerde meer spelaandeel te krijgen. Dat resulteerde in de 54e minuut in een schot van Kaj Sierhuis, dat rakelings naast ging. Een minuut later stond het echter 2-0 voor de Amsterdammers. Sebastien Haller tikte op aangeven van Dusan Tadic van dichtbij binnen. Ajax besliste het duel in de 65e minuut, toen de net ingevallen Kenneth Taylor Janis Blaswich wist te passeren met een geplaatste schuiver.

Janis Blaswich

De thuisclub geloofde het daarna wel en speelde het duel uit. Janis Blaswich keerde in de 81e minuut een vrije trap Dusan Tadic en zeven minuten later stopte hij een strafschop van de Serviër. De doelman had in de negentigste minuut geen kans op een schot van Edson Alvarez. Deze keer redde de lat Heracles Almelo.

Ajax-Heracles Almelo: 3-0 (1-0)

Scoreverloop

22′ 1-0 (Klaassen)

55’5′ 2-0 (Haller)

65′ 3-0 (Taylor)

Arbiter: Manschot

Gele kaart: Álvarez, Antony, Sierhuis, Bakboord

Opstelling Ajax: Pasveer, Mazraoui (81′ Rensch), Timber, Martínez (63′ Schuurs), Blind (71′ Tagliafico), Klaassen, Álvarez, Berghuis (63′ Taylor), Antony (71′ Danilo), Haller, Tadic.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord (84′ Sonnenberg), Rente, Knoester, Quagliata, Schoofs, De la Torre (46′ Bakis), Kiomourtzoglou, Laursen (84′ Szöke), Sierhuis (76′ Sierra), Basacikoglu (66′ Fadiga).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer