NKC '51

NKC ’51 pakt strijdend de winst tegen Wit-Blauw

Zaterdag mocht NKC ‘51 aantreden voor opnieuw een start van de zaalcompetitie tegen Wit-Blauw uit Kampen. Door het tijdelijk stilleggen van de zaalcompetitie, is de huidige situatie anders dan dat men gewend is. Er wordt in poules van vier gespeeld in plaats van poules van acht. Dit maakt voor alle ploegen de kans op promotie, maar ook degradatie groter.

NKC ‘51 verloor eerder dit seizoen nog van Wit-Blauw, waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd leken. Alle facetten waren aanwezig in Het Ravijn in Nijverdal om naar deze eerste cruciale wedstrijd te kijken. Ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Wit-Blauw, speelde NKC ‘51 in een gewijzigde opstelling met Daniël Ding startte in de basis voor de geblesseerde Thijs Staarman.

Na het beginsignaal was NKC ‘51 op zoek om in haar spel te komen en leek het wat nerveus aan de wedstrijd te beginnen. Wit-Blauw ging beter van start en kwam snel op een 0-2 voorsprong. NKC ‘51 kwam daarna ook op het scorebord, maar zag de gasten uit Kampen de voorsprong gestaag uitbouwen naar 2-6.

Gert Schorn was genoodzaakt een time-out te nemen om het team op scherp te zetten. Dit leek zijn vruchten af te werpen, bij 3-7 zette NKC ‘51 goed aan en trok de stand gelijk binnen enkele minuten, 7-7. Wit-Blauw herpakte zich en nam weer een voorsprong van 7-9. Nu gaf NKC ‘51 Wit-Blauw niet de gelegenheid om de voorsprong uit te breiden. De stand werd bij 10-10 weer gelijk waarna NKC ‘51 voor het eerst op voorsprong kwam, 11-10. De voorsprong werd knap vastgehouden en zelfs vergroot tot 13-11 vlak voor het rustsignaal.

Na rust trok NKC ‘51 de lijn door waarmee geëindigd werd in de eerste helft. Binnen een minuut stond de 15-11 op het scorebord en de tweede helft zou een doelpuntrijke helft gaan worden. Bij 17-12 leek NKC ‘51 een comfortabele voorsprong te hebben, echter bracht Wit-Blauw een wisselspeler die bij elk schot de korf wist te vinden. Wit-Blauw kroop dichterbij tot 18-16. Dit leek wat los te maken bij NKC ‘51, met hoofdrollen voor Daniël Ding en Timo Schippers. Zij hadden een groot aandeel in de voorsprong voor NKC ‘51 die zou worden uitgebouwd tot 23-16.

NKC ‘51 kon het zich niet veroorloven om te verslappen omdat Wit-Blauw erg makkelijk bleef scoren. Dit deden de Nijverdallers ook niet en ze bleven erg gedisciplineerd en als één team spelen. De voorsprong zou niet meer kleiner worden vier doelpunten verschil. Via 25-19 en 27-22 werd het uiteindelijk een mooie en collectieve overwinning door met 30-26 te winnen van Wit-Blauw. Timo Schippers en Daniël Ding werden beide topscorer met acht doelpunten.

NKC ‘51 staat hiermee aan kop in de Overgangsklasse Ba, de wedstrijd Tweemaal Zes tegen KV De Meeuwen bleef onbeslist. Komend weekeind speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd tegen het onbekende Tweemaal Zes, aanvang 17:00 in Maartensdijk.